Танцовият състав на Миланово със златен медал от Балканския шампионат по фолклор

800 преглеждания

В раздел „Автентични хора“

Две престижни награди от Балканския шампионат по фолклор „Жива вода“ спечели танцов състав „Миланово“ при НЧ „Пробуда-1927“, с. Миланово, община Своге.  

Въпреки дългото прекъсване на фолклорните фестивали и изключително малкото репетиции, породени от епидемиологичната обстановка, танцовият състав доказа своя професионализъм на сцената на проведения в гр. Хисаря шампионат и  завоюваха златен медал в „Автентични хора“ и специален Диплом за приемственост между поколенията и съществен принос в съхраняването и разпространението на фолклора.

Организатор на фестивала е Европейската асоциация на фолклорните фестивали - ЕАФФ, чиито колективен член от миналата година е и танцовия състав от Миланово. След отличното си представяне, танцьорите започват активна подготовка след като съставът получи препоръка за участие и в Световния шампионат „World folk 2021”, който ще се проведе през месец август в гр. Несебър.

Кметът на Община Своге - Емил Иванов поздравява ТС „Миланово“ за успеха и спечелените отличия и им пожелава попътен вятър и успех в световната надпревара!

Източник и снимки: Община Своге - Facebook

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук