Творчески изяви на децата от община Костинброд радваха жители и гости по празниците

951 преглеждания

На 26 декември деца и родители от село Опицвет посрещнаха Дядо Коледа в Народно читалище “Разум-1922”.

Творчески изяви на децата от община Костинброд радваха жители и гости по празниците. На 26 декември деца и родители от село Опицвет посрещнаха Дядо Коледа в Народно читалище “Разум-1922”. Домакини и организатори на инициативата за децата бяха г-жа Гергана Величкова - кмет на селото и г-жа Венелина Манкова - секретар на Читалището. Белобрадият старец посрещна децата с подаръци, а в замяна те му пяха песнички и рецитираха стихотворения за Коледа.

Празничен концерт се проведе и на 22 декември 2019г. в НЧ „Заря – 1914“, кв. Маслово, където децата от певческа формация “Шопчета” и “Пеещите”, с ръководители Елена Гатева и Екатерина Михайлова, се изявиха с народни и коледни песни. С фолклорни танци зарадва публиката и танцов състав “Зора” към Читалището. Г-жа Елена Гатева - председател на Народното читалище и ръководител на певческите групи изказа своята благодарност към община Костинброд за подкрепата и на спонсори, помогнали за закупуването на нови носии и подаръци за Коледа на всички деца изявяващи се в читалището. Сред официалните гости на концерта бяха инж. Теодора Гогова и г-н Александър Ненов - заместник-кметове на община Костинброд, г-жа Даниела Станкова – общински съветник, директори на училища и социални центрове.

Коледните празници бяха отбелязани и от школа по танци „АНИМА“ с художествен ръководител – Антония Василева, които на 21 декември дадоха завършек на творческата си година с невероятен концерт с фолклорни ритми и модерни танци в НЧ „Иван Вазов – 1947“, гр. Костинброд. Официален гост на концерта беше кметът на община Костинброд – г-н Трайко Младенов.

В атмосферата на коледния дух, на същата дата танцов състав “Хайдушки ручей” от с. Градец представи невероятен спектакъл за жителите на селото в НЧ “Труд и просвета – 1941”. На тържеството присъстваха г-н Трайко Младенов - кмет на община Костинброд и г-жа Искра Димитрова – кмет на с. Градец.

На 20.12. жителите на Община Костинброд бяха поздравени от децата на СУ “Д-р Петър Берон”, Дневен център за работа с деца на улицата и Център за обществена подкрепа с мюзикъла "По пътя на светлината", участие взеха и деца с проблеми в развитието. Режисьор и хореогеаф е г-жа Емилия Михайлова, която освен, че е учител на хореографските паралелки и на групите по Креативни танци в СУ “ Д-р Петър Берон” е и терапевт на групи по "Танцово двигателна терапия за психосоматичните процеси на развитие " и в двата социални центъра. "По пътя на светлината" е едно послание отправено от нашите деца към целият свят ръководен от големите, а то е: нека да виждаме светлината, доброто, красивото, нека да се смесим, да не търсим различия. Желаното може да стане реалност, когато най - напред се погрижим за себе си, за да можем да се погрижим и за другите. Гледайки светлото в другия, показвайки му светлия път към вярата, надеждата и любовта ще живеем истински живот! Нека се обичаме, макар че всеки един от нас е различен от другите. Официалните гости, които уважиха събитието бяха: д-р Атанас Тенев - Председател на Общински съвет- град Костинброд, г-н Александър Ненов - зам.-кмет на Община Костинброд, г-жа Светослава Иванова - Директор на ДЦРДУ, г-жа Анастасия Попова - Директор на ЦОП и общински съветник, г-жа Ели Виденова - Директор на СУ "Д-р Петър Берон" - гр. Костинброд.

Снимки: Община Костинброд