Трайко Младенов: За един ден в Костинброд се регистрираха по настоящ адрес 430 човека! Огромно благодаря!

1588 преглеждания

Кметът на община Костинброд Трайко Младенов излезе с благодарствено обръщение

Кметът на община Костинброд Трайко Младенов излезе с благодарствено обръщение до всички, които живеят в община Костинброд:

До жителите на община Костинброд,
До колегите кметове и кметски наместници,
До колегите в общинска администрация-Костинброд,

ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ !!! От мое име и от името на администрацията, която ръководя:

БЛАГОДАРЯ на гражданите, които цял ден бяха пред сградата на общината и пред кметствата ни и които стоически чакаха, за да подадат документи и получат удостоверения за адрес !!!

БЛАГОДАРЯ на кметовете и на кметските наместници, които работиха днес – цял ден – без да станат от работните си места, без да имат време да се нахранят, да пият вода, за да приемат и обработят документите на чакащите лица !!!

БЛАГОДАРЯ на колегите в общинска администрация- Костинброд от отдел „Информационно обслужване“ /деловодство/, ГРАО, местни данъци и такси, компютърните експерти, юристите и служителите на инспектората, които не починаха и за минута, а непрекъснато бяха с чакащите граждани, на директорите на дирекции и заместник- кметовете, с които изготвихме и издадохме много заповеди, документи, удостоверения, без които в ситуацията на извънредно положение общината ни няма да може да функционира пълноценно !!!

БЛАГОДАРЯ на всички съобразяващи се с разпоредбите и действията на държавата и на общината ни– колкото и непопулярни, колкото и рестриктивни, колкото и тежки да са те !!!

Едно е да пишеш и да говориш глупости и неистини удобно настанил се в дома си, докато други работят в напрежение и стрес вече десети пореден ден – без почивка, без мърморене или отстъпление, без да ограничават контактите си с граждани, като някой от тях може да им предаде коварната болест. Всички в общината – от мен, през кметовете, през деловодството до охраната на общината и инспектората – до преди половин час сме били на работа. В контакт с хора, които не познаваме и с които работим. А имаме семейства, роднини и приятели, които са в риск, ако им предадем болестта. И не се отказваме, и не се крием и не сме се свряли някъде на удобно и безопасно място, за да усмиваме, иронизираме и опонираме действията на местната и централната власт.

Ние работим – с риск за себе си, с риск за семействата ни, при които още не сме се прибрали. И работим в интерес на гражданите и на общината ни. Когато вчера вечер беше пусната поредната заповед на министъра на здравеопазването и имаше информация, че от днес ще има контролно – пропускателни пунктове нито аз, нито екипа ми се покрихме и не оставихме събитията и ситуацията за общината ни да се развиват по инерция. Не си казахме: „Ще изчакаме до понеделник“.

Днес общината ни работеше !!! Ще работи и утре !!! Декларацията предоставена от МВР в улеснение на пътуващите граждани стана ясна в късния след обяд. А ако подобна не беше измислена, а ако подобна нямаше ? Тук е момента да благодаря на всички граждани, които днес бяха пред сградата на общината и на кметствата, за да си извадят адреси. Благодаря ви за търпението и се извинявам за неудобствата, за чакането. Но моята лична позиция, която не натрапвам на никого е, че щом живееш на територията на една община, щом ежедневно ползваш инфраструктурата й, консумираш и изхвърляш боклук, ползваш транспорта й, облагородяваш и развиваш даден имот, който наричаш свой– за себе си и своето семейство – ти имаш права, но и задължения.

Едно от тези задължения е да си имаш адрес – постоянен, настоящ, обстоятелствата при всеки човек са различни, но адрес, за да се знае че те има, че си тук – в нашата община, в община Костинброд. Едни цял ден стояха на образувалите се опашки – с риск за себе си, за близките им, а други ще се възползват от измислената днес и предоставена към 16.00 ч. декларация. Дали смятам, че е редно това и дали ще изкажа мнение по въпроса – не считам, че ще повлияя на процеса или че трябва да давам становище в този изключително труден за всички момент. Това е разликата между мен – в личен план и всички онези „малки“ души, които днес се състезаваха да правят папарашки снимки на чакащите обезпокоени хора, които от началото на кризата и дори в момента пръскат жлъч и дават акъл.

Уважаеми дами и господа, ако можете повече – елате като доброволци в общината още утре, пишете ми официално, звънете ми – на мен и моите колеги, появете се – вземете маска и ръкавици и бъдете с нас в тази битка с невидимия враг. Сигурно изпускаме някои неща, сигурно правим грешки, но не сме и няма да почиваме и ден докато сме в извънредно положение. Ние не сме враговете, работилите днес в кметствата и администрацията не са враговете, чакалите на опашките днес не са враговете, държавата не е врагът!!! Но ако не го разбирате, не искате да го разберете или продължавате да насаждате напрежение в общината ни – това само по себе си говори колко са големи душите и сърцата ви.

ДНЕС – ЗА ЕДИН ДЕН СЕ РЕГИСТРИРАХА ПО НАСТОЯЩ АДРЕС 430 ЧОВЕКА !!!
За един ден !!! И това са между 5 до 10 процента от хората, които ежедневно са в общината ни, но не знаем за тях !!! Отиват на работа и си прибират вечер в община Костинброд, ходят на училище или в университет и се прибират вечер в община Костинброд, имат къщи, апартаменти, които наричат свой дом !!! За един ден – под въздействие на сериозните ограничителни мерки за придвижване 430 човека ги знаем вече, че са част от нашата общност !!! И това е малък процент. Уверявам ви, въпреки декларацията, с която се смъкна значително общественото напрежение и ще се улесни предвижването – аз и екипа ми ще направим всичко възможно, след като извънредното положение премине да искаме и търсим варианти хората, които са в общината ни, но нямат адреси – да се регистрират. А ако от утре, от следващата седмица, след месец положението се усложни, ако след година или две настъпи нов кризисен момент и днешната декларация вече не е достатъчна. Тя не освобождава никой от живеещите в общината ни – да има постоянен или настоящ адрес. Това е въпрос на лична и гражданска отговорност, към мястото, в което живеете, към община Костинброд. Настоящия адрес е вариант, постоянния е в полза както за живеещия, така и за общината.

Едно е да действаш и да имаш волята и желанието да го направиш – колкото и трудно да е, колкото и негативи да понесеш.

Друго е да си в празнодумна опозиция, да се радваш злобеейки във време, в което опасност има за всеки, да пишеш и говориш от разстояние, от безопасна дистанция.

В днешните дни се вижда разликата между човек и човек.

Едно е да си с маска вкъщи, друго е да си сред хората, с хората.

В днешните дни – едни действат, а други говорят и снимат.

Гарантирам на всички жители на общината ни – колкото и трудно да бъде, колкото и трудно да стане – няма да спрем !!!

Ще продължим да се борим – за бъдещето на децата ни, за бъдещето на община Костинброд !!!

БЛАГОДАРЯ на всички граждани и колеги, които го разбират, които ни подкрепят, които действат !!!

А на останалите, които се разпознаха между редовете в този текст – бъдете здрави, пазете се и ако имате нужда от помощ ние сме на среща.

Трайко Младенов
Кмет на община Костинброд

21.03.2020г. / събота/ 19.00 часа

Вечерен час в община Костинброд, глоба до 1000 лв. за нарушение
Общинска администрация – Костинброд с ново приемно време
Кметът на Костинброд и председателят на Общинския съвет с...
Община Костинброд дезинфекцира обществените...
Община Костинброд ще работи в събота и неделя
Община Костинброд с доставки по домовете на лекарства и...

Снимка: Община Костинброд

ЕspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук