Трайко Младенов: „Изборите са доверие, заслужено със свършена работа и видими резултати“

3072 преглеждания

„Залагам на видимите обекти, на спечелените проекти, на визия за бъдещето на общината ни“

Интервю с Трайко Младенов - кандидат-кмет за кмет на община Костинброд на ПП ГЕРБ.

Г-н Младенов, на 03. 11. 2019 г. /неделя/ жителите на община Костинброд отново ще дадат своя вот за бъдещия кмет на Костинброд. Какви са плюсовете Ви пред другия кандидат и какво още положително за вас не успяхте да покажете пред избирателите в този месец на предизборната кампания?

Четири години аз и екипът ми работихме, работихме, работихме за общината ни. Направихме много - програмата ни за управлението на община Костинброд, с която излязох пред жителите ни преди четири години я изпълнихме на 90 процента. А останалите 10 процента надградихме с нови точки и реализирани проекти и обекти,  така че изпълнението на обещанията ни е на 110 процента. И затова сега - в настоящите местни избори излизаме с много по-голяма, по-амбициозна програма - два пъти по-голяма от предишната. Защото знаем, че можем да реализираме обещанията ни за общината. И нашата програма е единствената реална - в сектори, в области, с бъдещи обекти, които ще бъдат реализирани. А останалите само преписаха по някоя точка, без да имат аргументи, как ще станат. На второ място има изграден екип, който знае как да създава и да печели проекти. За четири години реализирахме много видими обекти за жителите ни на града и селата ни - и не случайно за тези години получихме толкова големи и престижни за общината ни отличия.

Имаме готов екип, реална програма за развитие на общината ни, но е необходимо да се направи преценка и за това как общината ни работи с държавата и колко проекта се реализираха на наша територия с нейната подкрепа. Правителството ни отпусна средства за изграждането на централния ни градски площад, за доизграждането на централната ни градска църква, за улици и тротоари по селата. МРРБ изгражда 22 километра от Ломско шосе през цялата ни територия, рехабилитира - дори и към момента Ломско шосе в града ни, правим ново кръгово. С Министерство на културата приключваме преписката за предоставяне на римската резиденция в собственост на общината. Имаме съвместни бъдещи проекти и с Министерство на икономиката. И още и още и още. Няма как една общинска власт да развива населеното си място без да работи активно с държавата.

А през настоящата предизборна кампания бях искрен, откровен - с лице към хората. Направих десетки срещи, но съм длъжен да кажа - срещите ми с жителите на общината никога не са били само по време на избори. За тези години - и като заместник - кмет и като кмет не съм си стоял само в кабинета ми, а съм бил по обекти, по улиците, изтъркал съм доста подметки на обувки, наблюдавайки реализирането на многото и различни обекти.

Как протича предизборната Ви кампания и на какво залагате в нея?

Още в началото на кампанията помолих екипът ми и всички, които ме подкрепят да не се включват в негативни кампании срещу другите кандидати. Казах им, че не искам фалшиви профили да плюват и обиждат, не искам групи в социалните мрежи, които да са създадени само с цел да „омаскаряват“ другите. Не съм заложил в кампанията ми да имам Ютуб изпълнения, не искам платени репортажи и фалшиви социологии. Заложих на чиста и прозрачна кампания - с ясни послания към жителите на общината ни, с реални проекти, които можем - аз и екипът ми да създадем, спечелим и реализираме. Други кандидати - през техни поддръжници ме плюваха, обиждаха, снимаха се на обекти създадени от общината с подкрепата на правителството, а аз и екипът ми през това време работехме. Други кандидати - през техни поддръжници ни пишеха по плакатите обидни думи, създадоха се спонсорирани страници и фейсбук групи, надъхани да изливат кофи с помия срещу мен и хората от екипа ми, а ние през това време - дори и сега продължаваме да работим. Други кандидати се измориха да се снимат в клипове и по партийни телевизии, да спонсорират платени поръчкови репортажи срещу мен - а аз работя. И това е момента да кажа, че в настоящия местен вот - жителите на общината ни трябва да направят реалната съпоставка между онези, които само говорят и онези, които реално работят за развитието на града и на селата ни.

Сега - през тази седмица - между първия и втория тур призовавам всички жители - гласоподаватели да преценят обективно - реално, да направят съпоставка между кандидатите като личности - работа срещу обещания, свършено срещу написано, човек от народа срещу човек до народа.

В настоящата кампания съм си аз - такъв какъвто съм - добър, лош, обичан или критикуван, но без маска, без фалшива усмивка, без измислена биография. За тези години не съм се променял, не съм прескачал от партия в партия, а съм държал позиция - независимо дали сме били в управлението или в опозиция.

Какво е обръщението Ви към избирателите, с което ще ги призовете да гласуват за Вас в идващата неделя? Може ли да го направите в едно изречение?

Да не си създават измислени герои в лицето на други кандидати, чиито звезди изгряха през последния месец. Да не се подвеждат по негативни новини, в които няма и грам истина и дори да игнорират всичките тези негативни социални групи - създадени само с една цел - да злепоставят и обиждат.

Не искам всички да ме обичат и да са мой приятели, но онези, които реално и обективно виждат всичко, което направих - аз и общинската администрация през тези четири години нека бъдат обективни. Да изберат разума пред изкуствения интелект - да бъдат реалисти и да гласуват за развитието на общината ни.

„Работих, работя и ще работя за развитието на община Костинброд.“

 

Платена предизборна публикация

Купуването и продаването на гласове са престъпления