Трайко Младенов бе сред делегатите на Осмия редовен Конгрес на БФС

1585 преглеждания

Трайко Младенов бе сред делегатите на Осмия редовен Конгрес на БФС

 

Делегати от 506 клуба в цялата страна избраха на 16 февруари новия президент на Българския футболен съюз (БФС). Сред тях бе и кметът на община Костинброд Трайко Младенов, информираха от местната администрация.

Младенов бе излъчен от ОФК Костинброд -2012 за участие в Осмия редовен Конгрес на БФС в качеството си на член на управителния съвет на костинбродския клуб.

Той трябваше да даде своя глас в битката за президентското място, в която участваха трима кандидати - досегашният президент Борислав Михайлов, Любослав Пенев и Ивайло Дражев.

Заседанието откри борещият се за четвърти мандат Борислав Михайлов, след когото приветствие поднесе и министърът на спорта Красен Кралев. Той очерта накратко проектите на Министерството на младежта и спорта за развитие на футбола у нас и изтъкна отличното сътрудничество, което ведомството има с БФС.

Кандидатурата на Трайко Младенов за председател на изборната комисия на най-голямата от четирите зони – зона “София”, бе предложена и единодушно одобрена от делегатите. В продължилите през целия ден избори за президент на БФС, комисията работи изключително усърдно и предаде своите протоколи за избора му.

След обявяването на резултатите от избора, кметът на Костинброд бе сред първите, които честитиха победата на новия - стар президент на БФС Борислав Михайлов. Той спечели с 463 гласа в своя подкрепа. Михайлов бе издигнат от Левски, Славия, Черно море и още 40 клуба. В лицето на Трайко Младенов, Община Костинброд и футболните клубове на нейна територия  пожелаха на президента на БФС здраве, лични и професионални успехи в предстоящия мандат.

На Конгреса бе предложено да приеме за пълноправни членове на Българския футболен съюз 117 клуба, докато 145 клуба бяха предложени за изключване поради липса на дейност.

EspressoNews