Трайко Младенов с приз „Кмет на годината за мандат 2015-2019“ в категория „Инвестиции и работни места“

1277 преглеждания

Градоначалникът на Костинброд спечели приза в раздел „Малка община”

На официална церемония в Националния дворец на културата в София, кметът на Костинброд Трайко Младенов получи награда за „Кмет на годината за мандат 2015-2019“, в категория „Инвестиции и работни места“ - раздел „Малка община“.  Отличието му бе връчено от Карел Крал - регионален мениджър на ЧЕЗ за България.  Наградите "Кмет на годината" са инициатива на платформата kmeta.bg, която има за цел да отличи работата на местните градоначалници в няколко направления след онлайн гласуване от гражданите. 

От името на Община Костинброд и всички, които имат принос за този резултат и награда, Трайко Младенов благодари на хората, които са оценили резултатите и са гласували за общината.

„Благодарим на всички, които гласуваха за нас, благодарим на бизнеса, който вижда в община Костинброд благоприятните условия да се развива. Благодарим и на нашите съграждани за търпението, разбирането и съпричастността.“

През този мандат в общината са вложени над 200 млн. лв. в създаването и развитието на съществуващи предприятия и фирми в частния сектор, спечелени са над 40 млн. лв., в различни проекти, с които са подобрени значително пътната инфраструктура, ВиК сектора, образователните и културни институции, възможностите за детски спирт, отдих и туризъм, каза още Младенов и подчерта, че наградата е хубав завършек на тържествата по повод 45 години от обявяването на Костинброд за град и сериозно признание за това, че средата за живот и реализация на жителите се подобрява и цялата община се развива като перспективен регион.

В раздел „Малка община“ в категорията „Инвестиции и работни места“ градоначалникът на Костинброд Трайко Младенов си подели първото място с управникът на Челопеч инж. Алекси Кесяков. В раздел „Средна община“ отличието отиде при кмета на Елин Пелин инж. Ивайло Симеонов, а в раздел „Голяма община“ призът спечели кметът на Враца Калин Каменов.

EspressoNews