Турнир по волейбол в памет на Игнат Асенов ще се проведе в Божурище

1600 преглеждания

Събират средства за паметна плоча

Благотворителен турнир в памет на обичания от всички жители на Божурище треньор Игнат Асенов организират в града. Той ще се проведе на 1 септември 2018 г. от 10:00 часа на плажните игрища в Божурище. Средствата, събрани от дарения и такси за участие, ще бъдат вложени в поставянето на паметна плоча на Игнат Асенов в СУ „Летец Христо Топракчиев“, където той е дългогодишен треньор по волейбол.

Турнирът е открит - в него могат да участват всички състезатели и жители на град Божурище, които са тренирали или започнали своето развитие в школата на "Летец Христо Топракчиев". Турнирът ще продължи от 10:00 до 18:00 часа, като регистрацията на отборите ще бъде на място от 9:00 часа.

Таксата за участие е 20 лв. на човек. На кортовете ще бъде поставена и дарителска кутия - за всички зрители или съграждани, които искат да помогнат и са съпричастни с каузата.
Схемата за провеждане на турнира ще бъде определена според броя на записалите се отбори. Организатор на надпреварата е Добромир Лазаров.

Ето как жителите на Божурище си спомнят именития треньор:

Едва ли има човек в град Божурище, свързан с волейбола и спорта, който да не знае кой е Игнат Асенов (28.08.1947 г. - 1 август 2016 г.) – треньорът, който възпита поколения наред, изгради личности и спортисти.
Обичаше работата си. Бе отдал живота си на нея, на децата, които поемаше от ранна детска възраст, тренираше, но и възпитаваше. „Господина“ държеше не само на спорта, но и на възпитанието, обучението и добрите навици. Проверяваше успеха в училище и амбицираше децата да учат и спортуват.
От 01.09.1975 г. до 2006 г. работи като треньор по волейбол в СУ "Летец Христо Топракчиев" - град Божурище, като с отбора печелят множество областни и национални състезания.
Поклон пред светлата му памет!

Вижте подробности.

EspressoNews