Търсят се креативни младежи, които да подпомогнат развитието на социални предприятия

741 преглеждания

Крайният срок за набиране на кандидатури за българските участници е 11 октомври 2019 г.

До 11 октомври е отворена покана за кандидатстване за младежи с творчески професии или образование - архитектура, дизайн, ИТ, фотография или други, които да се включат в практическа програма за работа в социални предприятия. Избраните младежи ще участват в международно обучение по предприемачество, където заедно с колегите си от Сърбия ще придобият умения за справяне с реални бизнес казуси. Водещи на обучението ще са лектори от Икономическия факултет в Ниш. Целта на обучението е да подготви младежи, които да използват творческия си потенциал и ентусиазъм за разрешаване на казуси и подпомагане на развитието на социални бизнеси.

Младежите ще бъдат поставени в реална работна среда като 20 социални предприятия от трансграничния регион между България и Сърбия се включат в проекта. Заедно с младежите и техните ментори бизнесите ще търсят решения на текущи или стратегически проблеми, ще работят върху възможностите за растеж и ще подобряват бранда си, маркетинговата си стратегия и цялостния бизнес модел.

Повече информация и формата за кандидатстване можете да намерите на сайта www.creativecaravan.eu. Крайният срок за набиране на кандидатури за българските участници е 11 октомври 2019 г.

Инициативата е в рамките на проект „Креативна каравана“, която се изпълнява от Икономическия факултет в Ниш, в партньорство с фондация „Каузи“ и Средно училище „Иван Вазов“, гр. Своге от България и организацията „Млади амбасадори“ от Сърбия.

EspressoNews