Улица „Пенчо Славейков“ в Костинброд е с нов водопровод и асфалт

615 преглеждания

Община Костинброд продължава с рехабилитацията на уличната мрежа в града. На 20 ноември приключиха ремонтните дейности по ул. „Пенчо Славейков“, Костинброд.

В края на месец октомври благодарение на съвместните усилия и работа между Общинска администрация-Костинброд  и „ВиК“ ЕООД - София бе подменен водопровода по улицата, а към днешна дата улицата има и изцяло нова асфалтова настилка. Средствата са отделени от целева капиталова субсидия  благодарение на решенията взети от Общински съвет-Костинброд.

През тази година, в Костинброд бяха реализирани дейности по проект по подмярка 7.2 от ПРСР, за изграждане и основен ремонт на над 2,200 километра улична мрежа вграда, а включващ рехабилитация на ул. „Йордан Йовков“ и изграждане на улиците „Пирин“, „Витоша“ и „Гео милев“, в квартала зад линията.

През 2022 г., Общинската администрация си е поставила още по амбициозна капиталова програма за изграждане и рехабилитация на улици в града. През пролетта на 2022 г. се очаква да стартира реконструкциите на улиците водещи до гробищните паркове в града: ул. „Баба Тонка“ до гробищен парк „Маслово“, ул. „Индже Войвода“ до гробищен парк „Шияковци“,  ул. „Отец Паисий“  и част от ул. „Светлина“ водещи до гробищен парк „Първи район“ и алей в самия гробищен парк.

Планирани са средства за изграждане на ул. „Орлово Гнездо“ в квартал „Маслово“ и ул. “Сергей Румянцев“ в квартал „Шияковци“.

Другият етап са улици, чието проектиране Общината възложи преди три години, но некоректни проектанти не изпълниха своята дейност, поради което Общината заведе към тях съдебно дело. Поради тази причина се забави и поетапното им изграждане. Това са: ул. „Възход“ от кръстовището с ул. „Трети март“ до кръстовището с ул. „Любен Каравелов, както и ул. „Осми март“ и ул. „Любен Каравелов“ в централна градска част и в Първи район улиците, които предстоят да бъдат изградени са ул. „Янтра“, ул. „Синчец“, ул. „ Букет” и част от ул. „Тунджа“.

Тагове