Утре стартира офицално кампанията за президентските избори, жребий в ЦИК определи номерата на кандидатите в интегралната бюлетина

1556 преглеждания

Централната избирателна комисия определи поредните номера, с които кандидатите за президент и вицепрезидент ще бъдат отбелязани в интегралната бюлетина за предстоящите на 6-ти ноември избори.

Избраниците на парламентарно представените сили получиха следните номера: Двойката на ГЕРБ Цецка Цачева-Пламен Манушев ще се яви на изборите с бюлетина №17; Румен Радев-Илияна Йотова (БСП) - с №13; кандидатите на "Обединени патриоти - НФСБ, "Атака" и ВМРО" Красимир Каракачанов и Явор Нотев се падна бюлетина №19; Трайчо Трайков и Съби Събев от Реформаторския блок с №7; двойката, подкрепяна от АБВ и група партии - Ивайло Калфин-Любомир Халачев, пък се падна бюлетина №15.

Пълният списък на кандидатите, които по последна информация са 23, а не 24 двойки, както беше съобщено вчера е следния:

С 1 в листата ще бъде вписана кандидат-президентската двойка Светослав Витков (кандидат-президент) и Иван Велков (кандидат-вицепрезидент) от Инициативен комитет.

С 2 в президентската надпревара ще се включат Веселин Марешки (кандидат-президент) и Петър Петров (кандидат-вицепрезидент), издигнати от Инициативен комитет.

С 3 избирателите ще могат да гласуват за Велизар Енчев (кандидат-президент) и Биляна Грънчарова (кандидат-вицепрезидент) от ПП „Движение за радикална промяна българската пролет“.

С № 4 в изборите за президентска двойка ще участват независимите кандидати Пламен Орешарски (кандидат-президент) и Данаил Папазов (кандидат-вицепрезидент).

С №5 в листата ще бъдат включени кандидатите на ПП „Християн-социален съюз” - Жорж Ганчев (кандидат-президент) и Кольо Парамов (кандидат-вицепрезидент).

С № 6 в кандидат-президентската надпревара се включват независимите кандидати Диана Димитрова (кандидат-президент) и Габриел Герасимов (кандидат-вицепрезидент).

С 7 гласоподавателите могат да гласуват за кандидат-президентската двойка на Реформаторския блок Трайчо Трайков (кандидат-президент) и Съби Събев (кандидат-вицепрезидент).

С № 8 в бюлетината ще бъда вписани независимите кандидати Бисер Миланов (кандидат-президент) Красимир Настев (кандидат-вицепрезидент).

С № 9 ще се състезават независимите кандидати Владимир Кузов (кандидат-президент) и Борислав Ноев (кандидат-вицепрезидент).

С № 10 в изборите ще участват Александър Томов (кандидат-президент) и Радослав Радославов (кандидат-вицепрезидент) от ПП „Българска социалдемокрация – Евролевица“.

С № 11 ще може да се гласува за Йорданка Колева (кандидат-президент) и Веселин Христов(кандидат-вицепрезидент), издигнати от Инициативен комитет, представляван от Иван Иванов Стамболиев.

С № 12 в изборите ще участва кандидат-президентската двойка на КП „ПП Движение 21 – ПП НДСВ“ Татяна Дончева (кандидат-президент) и Минчо Спасов (кандидат-вицепрезидент).

С № 13 в бюлетината ще бъдат Румен Радев (кандидат-президент) и Илияна Йотова (кандидат-вицепрезидент), издигнати от Инициативен комитет, представляван от Стефан Ламбов Данаилов, подкрепяни от БСП.

С № 14 в листата ще бъдат кандидатите на ПП „Българска демократична общност“ Господин Тончев(кандидат-президент) и Андрей Андреев (кандидат-вицепрезидент) в листата.

С № 15 в листата ще бъдат вписани кандидатите на КП „КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ“ Ивайло Калфин (кандидат-президент) и Любомир Халачев (кандидат-вицепрезидент).

С № 16 в кандидат-президентската надпревара се включват независимите кандидати Камен Попов (кандидат-президент) и Георги Неделчев (кандидат-вицепрезидент).

С № 17 в листата ще бъдат включени кандидатите на ПП ГЕРБ Цецка Цачева (кандидат-президент) и Пламен Манушев (кандидат-вицепрезидент).

С № 18 в листата ще бъдат записани Румен Гълъбинов (кандидат-президент) и Веска Волева (кандидат-вицепрезидент), издигнати от Инициативен комитет, представляван от Ивайло Пламенов Велинов.

С № 19 жребият отреди в надпреварата да се включи кандидат-президентската двойка на КП „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Красимир Каракачанов (кандидат-президент) и Явор Нотев (кандидат-вицепрезидент).

С № 20 ще бъде вписана кандидат-президентската двойка на ПП „Балканска демократична лига” Кемал Рамадан (кандидат-президент) и Момчил Добрев (кандидат-вицепрезидент).

С № 21 ще се гласува за независимите кандидати Пламен Пасков (кандидат-президент) и Светозар Съев (кандидат-вицепрезидент).


С № 22 ще се гласува за кандидатите на ПП „Българско национално обединение” Димитър Маринов (кандидат-президент) и Радослав Петров (кандидат-вицепрезидент).

С № 23 в изборите ще участват независимите кандидати Николай Банев (кандидат-президент) и Сали Ибрям (кандидат-вицепрезидент).

Изборите за президент и вицепрезидент ще се проведат на 6-ти ноември, като в случай, че не бъде избран кандидат на първи тур, в следващата неделя ще се проведе балотаж между класираните на първо и второ място на първия тур. Както EspressoNews писа, можете да проверите къде ще гласувате на сайта на ГРАО. Президентската кампания стартира официално утре.

Мария Маркова