Ученици от Второ ОУ „Васил Левски” - гр. Костинброд посетиха Народното събрание на Република България

1034 преглеждания

Посещението им в парламента е подарък от кмета на община Костинброд

На 17 февруари, по покана на Народния представител Васил Цветков, деца от Второ ОУ „Васил Левски” - гр. Костинброд посетиха Народното събрание на Република България.

Ученици от първи до седми клас, техните класни ръководители и директорът Красимира Манова бяха посрещнати от Народния представител, Елена Каменова от пресцентъра на Народното събрание и главния секретар Стефана Караславова.

Учениците имаха възможността да се запознаят с историята на Българския парламент и ангажиментите и задълженията на Народните представители от 44-то Народно събрание. Всички деца задаваха въпроси в пленарна зала, след като заеха за кратко местата на депутатите, а на края на посещението си удариха парламентарния звънец.

Посещението в парламента е подарък от кмета на община Костинброд Трайко Младенов. През месец януари, той връчи грамота на ученик от III клас за своята еко-рисунка. Тя беше част от изложба, представена в Народното събрание на тема „Училище на най-големите малки приятели на природата и животните”. Тогава пред всички ученици Младенов заяви, че ще организира посещение в Народното събрание.

Децата бяха придружавани и от заместник-кмета Александър Ненов и експерти от отдел „Социални и хуманитарни дейности“.

Снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук