Ученици от Костинброд посетиха Авиобаза Граф Игнатиево

1493 преглеждания

Ученици от девети и десети клас на СУ „Д-р Петър Берон“ и Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство „Св. Георги Победоносец”, гр. Костинброд посетиха 3-та Авиобаза Граф Игнатиево.

Визитата се състоя на 17 април, и е част от задължителна подготовка на девето- и десетокласниците, в средните училища, свързани със задълженията на гражданите по отбраната на страната. В Авиобаза Граф Игнатиево, те бяха посрещнати от военните от военно формирование 28 000. Военните запознаха учениците с мисиите, които изпълнят пилотите, със самолетите и историята на авиобазата. Презентация за историята на поделението бе представена от Полковник Димитър Петров - командир на авиобаза Граф Игнатиево.

Последва обиколка, в която учениците разгледаха и машинните отделения, хангар с МИГ-29 и МИГ- 21, парашутното отделение и музей на авиацията.

Посещението е организирано от Община Костинброд, Цветелина Димитрова и Иван Иванов - до скоро водещ военния отчет в Община Костинброд. В посещението на Авиобаза Граф Игнатиево участваха и Бистра Боянова - връзки с обществеността на община Костинброд, Кристина Йорданова - мл.експерт „Култура и спорт”, Валентин Василев - мл.експерт „Отбранително-мобилизационна подготовка”/ОМП/ в община Костинброд и  Цветелина Димитрова - военен отчет.

EspressoNews

Снимки: Община Костинброд