Учениците от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Сливница отбелязаха Деня на художествената самодейност

1522 преглеждания

С днешната празнична програма учениците от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Сливница, обединени от различни интереси, но водени от обич към изкуството, изразиха дълбок поклон пред българския талант, българскиядух и българската култура!

По утвърдена вече традиция в „Народно читалище Съзнание 1907“ с учениците от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Сливница отбелязаха Деня на художествената самодейност, празник, обединяващ хора с различни професии и интереси, но всички водени от любов към изкуството:

"С днешната празнична програма учениците от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Сливница, обединени от различни интереси, но водени от обич към изкуството, изразиха дълбок поклон пред българския талант, българскиядух и българската култура!
Това е празник на българския талант, на българския дух, на българската култура.
Празник, толкова необходим днес за запазване на българската традиция, фолклор и бит, на българската идентичност.
На този ден празнуват хората, които са свързани с една любов -любовта към изкуството.
Корените на художествената самодейност са дълбоко във вековете. Родени от потребността на хората да създават, да творят, танцът и песента, празникът и обичаят влизат завинаги в живота на народа ни, за да го направят по – красив и човечен.", споделиха от „Народно читалище Съзнание 1907“.

Източник и сн.: Народно читалище "Съзнание 1907" - гр. Сливница

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук