Фестивал на класическата автомобилна техника събра любителите на ретро возилата в Костинброд

824 преглеждания

Победителят е „М комплект“ с Мерцедес Бенц

На 22 септември, Фестивал на класическата автомобилна техника събра любителите на ретро возилата на площад „Иван Вазов“ в Костинброд. Огранизатор на събитието е  клуб „Авангард“, със съдействието на община Костинброд.

Парадът на ретро автомобилите започна в 13:00 ч. с посрещане на техниката, записване на участниците и обиколка на останалите атракции, като два ретро автобуса - Чавдар и Мерцедес, както и автомобил от „Луда надпревара“.

Категориите, в които бяха отличени класическите возила бяха най-различни като най-специалните бяха „Награда на публиката“ и „Награда на кмета“. Имаше и много награди от спонсори, като най-отличителните бяха ваучер гориво от „МетанМаркет“, ваучери от ЦБА Коме и „Ролпласт“.

Победителят на Фестивала е „М комплект“ със своя Мерцедес Бенц. Трайко Младенов връчи голямата купа на Стоян Мулетаров.

Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ се включи като партньор.

На техния щанд на площада в град Костинброд, по време на ретро парада, гостите на събитието можеха да получат компетентни съвети за безопасност на пътя. До тях се бяха и позиционирали Доброволно формирование „Феникс“, гр. Костинброд с техния бус Мерцедес.

На площада бяха разположени щандове с исторически тениски, щанд на мандра „Опицвет“, щанд с ретро колекционерски колички.

Рап певецът Играта пое „диригентската палка“ в културно-развлекателната програма на събитието. Младата солистка Мария Димитрова беше част от културно-развлекателната програма, както при откриването, така и при награждаването.

Клуб „Авангард“ се погрижиха и за децата с детска занимателна игра с търсене на предмети. Три от попълнилите правилно бланката деца спечелиха новата книга за ФОКУСИ на Ненчо Илчев, а най-добрите осем рисунки с тебешир на асфалт спечелиха пропуск за цирк „Колозеум“.

В 14:30 ч. официалните лица поднесоха венци и цветя пред паметника на площад Иван Вазов. Джорджия и Ан Чи от Дневен център за работа с деца - Костинброд водеха тържествената програма.

Трайко Младенов - кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев - председател на ОбС-Костинброд, Александър Ненов - заместник-кмет на община Костинброд, общинските съветници  Даниела Станкова, Мариян Младенов, Димитър Найденов и Анелия Велева присъстваха през целия ден на Фестивала на класическата техника.

Организаторите бяха подготвили грамоти в стила на МАНИФЕСТА за всеки участник в авто изложбата, а специални плакети за съдействие получиха  Трайко Младенов - кмет на община Костинброд, Александър Ненов - зам.-кмет на община Костинброд и  Бистра Боянова - организатор на мероприятия в община Костинброд.

В духа на Националния празник, на всеки ретро автомобил във фестивала беше дадено флагче с българския трибагреник.

Повече снимки от събитието може да намерите на фейсбук страницата на Община Костинброд.

Източник, снимки и видео: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук