Фотоизложба „Настояще и бъдеще“ в НЧ „Иван Вазов-1947“

1284 преглеждания

На 30.11.2017 г. в малкия салон на НЧ ”Иван Вазов 1947” бе представена фотоизложба под патронажа на Регионално депо за отпадъци – Костинброд, съвместно с община Костинброд.

Регионалното депо за неопасни отпадъци за общините Костинброд, Своге, Сливница, Божурище, Годеч и Драгоман е разположено на около 12 км от град Костинброд, по Ломско шосе, път II-81, в землището на с. Богьовци, община Костинброд.

Малцина знаят за работата му „отвътре” и развитието му като едно от най-добрите депа в България. "Костинброд Еко" АД е дружеството, което осигурява обществената услуга, като законосъобразно обезврежда неопасните отпадъци, генерирани в общините от западния регион като оператор на депото. Главен изпълнител на строително-монтажните работи е фирмата „Кордеел България” ЕАД, с белгийски корени.

Обектът „Регионално депо за ТБО – Костинброд” е част от приоритен за България проект за подобряване и развитие на инфраструктурата за третиране на отпадъци, съгласно действащите нормативни документи.

Регионалното депо за отпадъци представлява система от депа и съоръжения за третиране на отпадъци. Всичко това бе показано във фотоизложбата представена в град Костинброд.

Изложбата е адресирана към онези, които знаят по-малко за депата за отпадъци и които биха искали да визуализират представата си за такъв мащабен и внушителен проект. Фотообективът е уловил различни моменти от работния процес и цели да запознае всички граждани от община Костинброд с не леката му ежедневна работа.

На изложбата присъстваха г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, г-н Барт Невеянс – инвеститор на „Костинброд Еко“ АД, г-н Любен Кънчев – зам.-кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев – председател на ОбС- Костинброд, г-жа Светослава Иванова директор на Дневен център на работа с деца на улицата, служители на общината и гости. Изнесеното тук бе много интересно и за децата от ТШ „Анима“ дошли да разгледат изложбата с желанието да научат що е то екология, готвейки се за участието си в коледния концерт на 2 декември в големия салон на НЧ „Иван Вазов - 1947“.