Френски инвеститор идва в община Костинброд

713 преглеждания

В началото на месец септември ще се уточнят параметрите и последващите действия

В кабинета на кмета на община Костинброд – Трайко Младенов, се проведе среща с цел инвестиционно намерение от френски инвеститор.

На срещата присъстваха д-р Атанас Тенев – председател на Общински съвет – Костинброд, Димитър Григоров – общински съветник и председател на комисията по инвестиционна политика към Общински съвет – Костинброд, Александър Ненов – зам.-кмет на община Костинброд, арх. Веселин Клянев – главен архитект на община Костинброд и инж. Ирина Донева – началник отдел „Устройство на територията“.

Инвеститорът бе заведен на терен с цел оглед и проучване за възможност за изграждане на предприятие в община Костинброд с подкрепата на държавната френска инвестиционна банка.

Фирмата-инвеститор си е поставила мисията да разработва и внедрява интелигентни инфраструктури и решения, отговаряйки на климатичните и екологични извънредни ситуации и правейки възможно ускоряването на прехода към устойчив свят, захранван от възобновяеми енергии.

След писмо за намерение отправено от фирмата към общината и одобрено като насоки на последващи действия, единодушно от целия Общински съвет, последва и работната среща в сградата на Общинска администрация – Костинброд.

В началото на месец септември ще се уточнят параметрите и последващите действия за реализиране на огромния проект за община Костинброд като на септемврийската сесия на общински съвет ще бъде докладван напредъкът по проекта.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук