Ханбалистките на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ Сливница спечелиха титлата от „Ученически игри“ 2018

3135 преглеждания

Голмайстор на турнира стана Симона Николова от Сливница с отбелязани 50 гола

Хандбалният отбор-девойки на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ град Сливница стана шампион на финалния турнир „Ученически игри за деца от 5-ти до 7-ми клас” 2018, който се проведе в Хасково от 1-ви до 3-ти юни. Състезанието бе организирано от Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта и Българска асоциация спорт за учащи.

В хандбалната надпревара взеха участие възпитаниците на: СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ град Сливница, ОУ „Любен Каравелов“ гр. Хасково, ОУ „Отец Паисий‘ гр. Мартен, СУ „Райчо Каролев“ гр. Габрово, 81-во СУ „Виктор Юго“ ГР. София и ОУ „Елин Пелин“ гр. Бургас. Отборите бяха разделени в две групи, като сливнишките деца бяха в група Б заедно с отборите на училищата от град Мартен и София. В групата те записаха две победи, като в първата надделяха над ОУ „Отец Паисий“ с 33:26, а във втория мач победиха с 44:7 отбора на 81-во СУ „Виктор Юго“.

На полуфинала, хандбалният отбор на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ победи СУ „Райчо Каролев“ с резултат 30:21. На финала те се изправиха срещу отбора на ОУ „Елин Пелин“, който победиха с 29:21 и така спечелиха турнира. Голмайстор на турнира стана Симона Николова от Сливница с отбелязани 50 гола.

Състав на отбора на  СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ град Сливница: Елина Вангелова, Ливия Варадинова, Таня Димитрова, Даниела Рашкова, Симона Николова, Пламена Младенова, Елена Накова, Рая Георгиева, Нина Кирилова, Рая Боянова, Гергана Робертова, Даниела Рангелова. Учител: Мариела Иванова.

От 15-ти до 17-ти юни предстои Държавен финал по хандбал за девойки до 14 години, който ще се проведе в град Сливница. До момента са ясни четри от участницине на финала, това са представителите на домакините от Сливница, Бургас, Габрово и град Мартен. На 11-ти юни предстои да се изиграе квалификационен турнир, който ще определи останалите четри отбора във финала.

Екипът на EspressoNews пожелава успех на сливнишките хандбалистки във финалната надпревара!

Ангел Лазаров