Хороскоп за май 2021

1092 преглеждания

Месечен хороскоп за всички зодии

Овен

03.21 - 04.20

Началото на май 2021 г. ще е изпълнено с проблеми и конфликтни ситуации за представителите на зодия Овен. Желанието да наложите мнението си на всички и да бъдете едновременно видими, може да доведе до загуба на физическа сила и в резултат на това до заболяване. Затова е препоръчително да насочете енергията си към активна творческа дейност и промяна на вашия вътрешен свят.

От 1 май до 5 май обстоятелствата, могат да нарушат много от плановете ви. Не се опитвайте да преодолеете всички препятствия - ще бъде по-лесно да смените тактиката и да изчакате. Втората половина на май, ще бъде по-благоприятна по отношение на укрепването на вашите позициите във всички сфери. Реализирайте идеите си и продължете напред. Позицията на Марс - вашата управляваща планета - говори за възможности за творческа реализация. Освен това, определено ще получите подкрепа и покровителство.

Любов и семейство

Необвързаните могат да получат любовно признание. Ако сте влюбени отдавна, най-накрая ще получите отговор на чувствата си. Основното е, да не потънете до толкова в чувства, че да забравите за всичко останало в живота. Розовият период ще премине бързо, а другите проблеми ще останат. Оригиналността и творческите пориви, ще са добре дошли. Неочакваните прозрения и експерименти в интимната сфера, ще създадат атмосфера на хармония и щастие. Зарадвайте любимият си човек с подаръци, романтична вечеря или малко пътешествие.

Семейните ще бъдат узадачени от поведението на най-близките си хора. Ще забележите, че искат да ви манипулират, командват и принуждават да правите това, което не искате. Бъдете по-умни и да не реагирайте на подобно поведение с агресия. Помислете какъв компромис може да предложите, за да накарате всички да се чувстват добре. До края на май ви очаква приятно пътуване, което ще внесе в живота ви ярки и положителни емоции. Не разваляйте момента, насладете се на периода и не се опитвайте да откривате негативни страни в партньора.

Кариера и финанси

През първата половина на месеца, често може да изпускате нервите си и да нервничите, защото в работата нещата няма да се случват така, както сте ги планирали. Другите ще разглеждат тази импулсивни прояви, като наглост и егоизъм. Затова сдържайте агресията и гнева, опитайте се да бъдете тактични и дипломатични. Не забравяйте, че първо трябва да мислите - след това да действате. На 8 и 9 май, неочаквано обстоятелствата ще ви дадат възможност да се почувствате като добър вълщебник. Във връзка с това, може да имате някои неочаквани разходи.

На 20 май късметът не само ще обърне лицето си към вас, но и ще ви се усмихне с най-очарователната си усмивка. През този период ще може лесно да промените отношението на началниците си към себе си и да ги заинтересувате с нестандартните си предложения. Използвайте шанса и привлечете подкрепата на висшестоящите. В последните дни на май е по-добре, да не правите големи покупки.

Здраве

По отношение на здравето, нищо не ви застрашава. Сега вашето физическо и душевно състояние, ще са на висота. Опитайте се да поддържате този баланс и да не го нарушавайте поради липса на сън, лоша диета или навици, в противен случай е възможно често главоболие. През този период, ще сте склонни да „улавяте” стреса и негативните емоции. Затова по-често си почивайте и се поглезете с различни вкусотии.

Най-доброто време за посещение на козметик, ще бъде в средата на май. Сега всяка процедура, ще има прекрасен ефект върху тялото и лицето ви. Помислете също така за посещение на зъболекар, за да блестите с изразителната си усмивка. За тези Овни, които имат някакъв вид хронично заболяване, този период е добър за превенция, тъй като през втората половина на май има опасност от обостряне на стари болежки. Тези, които са склонни към настинки, могат да правят гаргара и инхалации. Не забравяйте за чая с лечебни билки, той определено ще ви помогне да възстановите силите си и да устоите на болестите.

Телец

04.21 - 05.20

Май няма да е лесен месец, за представителите на зодия Телец. Ако все още не смеете да промените нещо около себе си, тогава животът ще го направи вместо вас. Периода ще донесе много промени, а дали ще са добри това ще зависи от вашата гледа точка. Във всеки случай, ще се приспособите към всички събития, които се случват.

През май, често ще се подавате на съмнения, дори ако обстоятелствата са благоприятни. Ще смятате, че сега основното е духовното израстване и моралните принципи. Погледнете на всичко, което се случва около вас с обичайната си безпристрастност и ще забележите, че животът върви доста добре. Не си измисляйте големи проблеми, с които геройски трябва да се справяте. Погледнете на живота с оптимизъм, защото всъщност няма причина за тъга. Не забравяйте: каквото и да става, то е за по-добро.

Любов и семейство

Личният ви живот ще бъде успешен, ако песимизмът не ви накара да седите със скръстени ръце. Покажете решимост да укрепите романтичния съюз, споделете плановете си за бъдещето с любимите хора, разкажете за чувствата си. Прекарвайте повече време един с друг. През май, ще бъдете много привлекателни за противоположния пол. Възможен е бурен роман с някой, за когото дори не сте мислили. Също бързо ще се развиват връзките, по време на почивка. Служебен романс не е изключен, но той ще ви донесе само проблеми и неприятности.

Семейните ще бъдат заети с ежедневни дела. Най-накрая ще започнете дългоочакван ремонт, ще тръгнете на вълнуващо пътешествие или ще разрешите дългогодишен проблем. Месецът ще бъде доста ползотворен за вас и вашето семейство и ще ви помогне, да се сплотите като екип. Ако по-рано е имало недоразумения с половинката ви, сега е време да поправите всичко и да подобрите отношенията.

Кариера и финанси

В работата са възможни неочаквани обрати. Вероятно ще получите изненадваща оферта или ще ви помолят да излезете в непланиран отпуск. Това ще ви изненада и разбира се, ще повлияе на финансовото ви състояние. Но каквото и да се случи, ще трябва да се примирите. Май ще донесе много срещи с хора, работещи в същата област като вас. Не се отказвайте от новите запознанства. Може би, някой ще ви направи много изгодно предложение, което ще преобърне бъдещия ви професионален живот.

Изпълнявайте трудовите си задължения усърдно и внимателно. Не се стремете да поемате отговорност за важни задачи. От гледна точка на финансите, ще се справите добре, ако успеете да намерите средна позиция в разходите си. В трудни моменти някой ваш близък ще ви помогне. Паралелно с това, ще ви хрумнат чудесни идеи за печелене на пари. Не бързайте да споделяте идеите си, докато не прецените плюсовете и минусите. Ще ви е необходим ясен план за действие.

Здраве

Нервният стрес и заседналият начин на живот, няма да окажат добър ефект върху здравето ви през май. Намерете време за дейности на открито, задължително правете упражнения сутрин, посещавайте фитнес, сауни, плувен басейн (ако няма противопоказания). Тези дейности ще ви заредят с положителна енергия и ще повишат жизнеността ви.

От средата на месеца рискът от настинки се увеличава. Това ще се дължи на рязкото намаляване на имунитета, поради липса на витамини. Заемете се с този въпрос. Може сами да изберете витамини в аптеката, след консултация със специалист. И разбира се, преразгледайте диетата си, тя трябва да съдържа повече протеини и микроелементи. В топлото време не забравяйте да пиете повече вода, сега това ще е много необходимо.

Близнаци

05.21 - 06.21

За представителите на зодия Близнаци май, ще премине в ретро стил: ще трябва да се върнете към забравени дела и проблеми, както и да се срещнете със стари познати. Използвайте това време, за да завършите натрупалите се задачи, този подход ще бъде много ефективен. Също така е чудесно време да се отървете от всичко излишно и ненужно: от съдържанието на килера до тъмните мисли и лоши навици. В астрологията се смята, че месецът преди рожденият ден, е време за обобщаване, завършване на делата, а самият рожден ден може да се оприличи на начало на нова лична година.

Затова подредете всичко и освободете място за нови победи ! Втората половина на май, ще бъде по-радостна и успешна, чакайте добри новини. Вероятни са много пътувания, както по работа, така и за лични дела. Очакват ви активни делнични дни, интересни почивни дни и много ярки запознанства с невероятни хора. Някои от тях ще останат в сърцето ви за цял живот. Време е да се вгледате по-отблизо в противоположния пол. Май е създаден за романтика.

Любов и семейство

За необвързаните настъпва не просто време, за избор между свободата и отношенията. Вие сте толкова пристрастени към своята независимост, че не може да си позволите да пуснете никого в живота си. Но флиртовете и ухажванията, ще завъртят главата ви и ще накарат сърцето ви да бие по-бързо. Ще забележите, че започвате да се влюбвате, което е страхотно. Позволете си да се отдадете на новите чувства.

Семейните представители на знака, трябва да отделят повече време за романтика. Връзката ви е потънала в рутина и изисква нещо ново. Разнообразете отношенията си. Оставете децата на родителите и да отидете някъде заедно за няколко дни. Младите съпрузи трябва да се замислят за дете, особено ако вече започва да ви става скучно.

Кариера и финанси

В работата всичко ще върви като по часовник. Въпреки факта, че имате стабилна работа и отдвна сте на едно и също място, ще получите много предложения за промяна на сферата на дейност или дългоочаквана командировка в чужбина. Само не трябва да прибързвате, тъй като има вероятност да вземете грешно решение. Препоръчително е преди това, да се консултирате със знаещи хора и да не бързате със заключенията.

По отношение на финансовата сфера, има още какво да се желае. Вероятно ще похарчите доста пари за почивка или някоя голяма покупка. Това разбира се не е лошо, основното е, да се почувствате удовлетворени. Само се старайте да не пилеете парите си за ненужни неща и не правете прибързани покупки. Това важи особено за недвижимите имоти.

Здраве

Важна роля в състоянието на вашето здраве, ще играе балансираната диета, правилното хранене, чистия въздух. Често правете разходки пеша, това ще помогне за обогатяване на организма с кислород, облекчаване на главоболието и ще доведе до баланс на нервната система, която сега, със сигурност е претоварена.

Ако е необходимо, може да се погрижите за превенция на някой хронични заболявания, но сериозно лечение на зъбите е по-добре да отложите. Следете също за инфекции, сега вероятността за усложнения след подобно заболяване се увеличава.

Рак

06.22 - 07.22

Май за представителите на зодия Рак, ще бъде много интересен месец - по това време ще имате възможност по някакъв начин да промените миналото си, да коригирате някои грешки и постъпки, довели до незадоволителни резултати в живота. А коя страница от миналото да изтриете, зависи от вас. Но определено може да се каже, че ще имате уникалната възможност да работите за изправяне на грешките си. И това осъзнаване ще промени нещо в живота ви. В края на краищата, без минало няма бъдеще .

Не се колебайте да кажете правилните думи на любимия човек или да направите още една крачка към него. През май ще мислите за дълго пътуване и изпълнението на вашите желания ще излезе на преден план. Най-накрая ще намерите време и финанси, да осъществите мечтите си. Както и ще станете по-решителни и независими. Да, и това със сигурност ще ви хареса. В средата на май може да се наложи да промените драстично плановете си. Отнесете се към това философски и позитивно: всичко което става, е за добро! В крайна сметка, ако не може да промените ситуацията, променете отношението си към нея. Интересните книги или комфортната домашна обстановка, ще спомогнат за поддържането на вътрешния баланс.

Любов и семейство

През Май в личния ви живот са възможни промени и непредвидени събития. Не е изключено това да стане на емоционално ниво. Например вашият избраник да разбере това, което отдавна сте искали да обясните и от което зависи вашата връзка. В битов план, времето ще е благоприятно за подреждане на дома, ремонти и всичко свързано със създаването на комфорт и уют в домашното гнездо. Отношенията с децата ще се развиват добре. Но бъдете готови, че ще ви напомнят и помолят да изпълните обещанията, дадени отдавна.

Последната седмица на пролетта може да бъде много стресираща в психологическо и емоционално отношение. Често ще бъде трудно да намерите общ език с близките, негодуванията и претенциите един към друг ще се засилят. В последните дни на месеца, може да се отвори нова страница във вашите любовни отношения, ако сами го поискате. Но помислете за факта, че всички събития, започнали сега, ще имат съдбоносен характер. Със сигурност връзката с партньора, ще бъде по-емоционална. По отношение на роднините, понякога си струва да бъдете по-строги и да не им позволявате ненужно да се възползват от вашата доброта и подкрепа.

Кариера и финанси

Ако очаквате промяна в кариерата или планирате да смените работата си, сега всичко ще стане реално. Докато се занимавате със стари дела, трябва да помните истината, че всичко ново е добре забравено старо. Във финансово отношение май, ще е благоприятен. През втората половина не месеца, се старайте при разговори с колеги, да не ги посвещавате във вашите бизнес планове и личен живот. По това време доходите ви ще бъдат задоволителни. Може дори да влезете в ролята на филантроп - да помогнете за добра кауза или на човек. Пазаруването също ще бъде успешно.

Последната седмица на май, не е благоприятна за усилена работа. Слабото звено ще е комуникацията. Или ще интерпретирате нещо погрешно или няма да сте дбре разбрали. Възможни са затруднения с документи, объркване. А това ще ви изнерви. В края на периода може да получите много изгодна оферта, да спечелите или да направите страхотна покупка, която е важна за вас.

Здраве

През май 2021 г. за вас е важно да разпределяте равномерно физическата си активност, вероятни са наранявания, включително спортни навяхвания. Ако посещавате топла страна и правите слънчеви бани, тогава трябва да се погрижите за защита от ултравиолетовите лъчи, да се пазите от изгаряния на кожата и топлинен удар. В такива ситуации, ще трябва да се контролирате по-строго.

Периода е травмо опасен, затова по възможност е добре да откажете по това време от сериозно лечение и хирургични операции. Може да продължите предварително започнат курс на лечение, да укрепите нервната си система, например, с достатъчно сън, но да се откажете от приема на излишни лекарства. Май е добър за козметични процедури. Спа лечението ще донесе добър положителен ефект. И ако не може да си го позволите, тогава пътуванията извън града или просто разходките на чист въздух, също ще имат положителен принос.

Лъв

07.23 - 08.23

През май, се опитайте сами да се справите с всички проблеми. Сега ще е трудно да предадете идеите си на околните. Желанието да отстоявате своето, ще предизвика клюки и раздразнение. Отложете исковете пред официалните власти до средата на месеца. Нежелателно е също да се захващате с нови проекти. Справете се първо с актуалните проблеми. Тук имате повече възможности да покажете способностите си. През май позицията на Слънцето и Меркурий, говори че ще се занимавате повече със стари дела. Трябва да проявите повече отговорност и концентрация във всичко. В крайна сметка само вашият чар не е достатъчен за решаване на многото въпроси.

Ако отдавна се стремите към определена цел, то сега наградата със сигурност ще намери своя победител! Пътуването на дълги разстояния ще бъде свързано с препятствия и може да повлияе негативно на вашия социален статус. На работа ви очаква интензивен работен ритъм. Ще може да заразите целия екип със своята енергия. Не се страхувайте от тежка работа. В края на краищата вашата жизненост ще бъде достатъчна не само да преместите планини, но и да вдъхновите другите за това. Все пак вие сте най-слънчевият, креативен знак и винаги ходите гордо изправени. Така че сега, не трябва да се навеждате пред трудностите.

Любов и семейство

В личния ви живот назряват промени. Обстоятелствата, ще са благоприятни. Ако все още търсите своя идеал, очаквайте среща в най-неочаквания момент. Възвишените чувства и поетичното вдъхновение, няма да се появят веднага. На първата среща ще бъде оценено вашето интелектуално ниво и способността да бъдете интересни събеседници.

Прекарвайте повече свободно време със семейството си. В средата на май, вашата помощ ще бъде много нужна на близките ви. По отношение на децата е полезно да бъдете строги, но справедливи и щедри. Изпълнете желанията им, направете им подарък, за който отдавна мечтаят и вашите усилия ще бъдат възнаградени с внимание и послушание.

Кариера и финанси

Чувството на скованост и подчинение на обстоятелствата, може да ви причини много неприятности. По-добре е да отложите активните действия до края на май. Предварително се вслушайте в мнението на опитни професионалисти. За да постигнете целите си, струва си да прибегнете до помощта на стари познати. Избягвайте големи инвестиции.

През този месец е нежелателно да давате заеми и вземате кредити. Възможно е да се сблъскате със усложнения и пречки в плащанията. Обстановката в колектива, ще е напрегната, нещата няма да се развиват по най-добрия начин. Не се разстройвайте, ако идеите ви не са оценени. Това което не се получи сега, ще имате време да приложите малко по-късно. Ако решите да пазарувате, ограничете се до малки покупки. През втората половина на май, финансовото ви положение ще се промени към по-добро.

Здраве

Най-добре ще се отпуснете и натрупате сили, някъде извън града. Ако нямате вила, наемете къща или отидете на екскурзия. У дома трябва да стоите възможно по-малко. Опитайте се да прекарвате повече време на открито. Пазете се от наранявания. Нервната система е отслабена. Възможни са раздразнителност и изблици на гняв.

Пролетната липса на витамини може да причини обща слабост и отслабване на имунитета. На този фон е вероятно обостряне на хронични заболявания. Полезни ще са укрепващи настройки на основата на мед, сок от чесън, шипки, девисил. Не забравяйте за ползите от разходките на чист въздух и слънчевите бани. Избягвайте развлечения с огън, пиротехника. Обърнете внимание на състоянието на газовата печка.

Дева

08.24 - 09.22

През този месец съдбата ще е много благосклонна към представителите на зодия Дева. Не пропускайте момента, оставете на заден план дребните неща и проблеми, сега е по-добре да погледнете на живота и делата си мащабно, в перспектива. В противен случай ще се объркате и ще пропуснете новите възможности. Например в областта на кариерата или далечно пътуване на изгодна цена. Домакинската работа и почивката на дивана, оставете за по-късно!

През май, се очаква да увеличите броя на контактите, обажданията и пътуванията. Бъдете внимателни. Съществува възможност да се сблъскате с измами или да получите невярна информация. Анализирайте предишните си връзки. Без съжаление премахнете ненужните от ваша гледна точка отношения.

Нежелателно е да насрочвате важни срещи за първите десет дни на май. Контактите с чуждестранни партньори, отложете за края на месеца. Поинтересувайте се от проблемите на приятелите си. Те ще се нуждаят от вашата помощ. Обърнете по-голямо внимание на проблемите на вашия дом и семейство. Сега е важно да не прекъсвате връзката с традициите и да не се карате с родителите си.

Любов и семейство

През май любимият човек ще иска да чуе от устата ви, уверения в любов и преданост. Първата половина на месеца е подходяща за съвместно участие в развлекателни събития. Вашият чар и остроумие ще бъдат оценени. Семейството и бракът ще изискват от вас отговорно отношение. Опитайте се да спазите предишните си обещания. Това ще има положителен ефект върху климата в дома.

Предоставете на членовете на семейството разумна свобода на действие. Така ще може успешно да реализирате плановете си. Към края на май са възможни разногласия на битова основа. Контролирайте емоциите си. При пазаруване обсъждайте покупките и най-добре ги правете съвместно. Необвързаните представители на знака, няма да им е лесно да започнат нов романс. Ще опитате, но успеха е съмнителен. По-добре не бързайте с романтиката, изградете първо приятелски отношения.

Кариера и финанси

През май във ваш интерес е да не избързате, а да цените стабилността. По-добре се занимавайте с вече познати неща. Бъдете търпеливи. Всичко ще се получи, но по-късно. През първите две седмици на май, не се препоръчва да давате заеми, да взимате кредити или да сключвате важни споразумения. Преди да се впуснете в големи покупки, вслушайте се в съветите на по-опитни хора. Не се изненадвайте, ако през този период често оставате в сянка и не ви отдават нужното внимание.

През третото десетдневие на месеца, ще трябва да се борите за правата си. Пътуването за обмен на опит, ще ви обогати с нови перспективни знания. Ще имате отлични възможности за разширяване на хоризонтите, за опознаване на себе си и света около вас. През втората половина на май, ще се появи шанс да се опитате в предприемачество. Може да се възползвате от личните си умения в посредническата дейност.

Здраве

Нормалното функциониране на храносмилателната ви система, ще е в пряка зависимост от емоциите. Възможно обостряне на хронични заболявания, гастрит. Полезни ще са различни успокояващи средства и процедури. Въздържайте се от прием на алкохолни напитки. Неблагоприятните природни фактори и нездравословното хранене, могат да създадат проблеми със здравето, на тези страдащи от хипертония.

Ако не е възможно периодично да контролирате кръвното си налягане, прибягвайте до такива популярни методи за понижаването му като сок от цвекло с равни части мед, арония, сок от червена боровинка, чесън. За да намалите риска от фрактури, яжте храни с високо съдържание на калций.

Везни

09.23 - 10.23

В началото на май, вашите инициативи може да срещнат противопоставяне от страна на партньори и колеги. За да не се налага да изоставяте плановете си, бъдете обективни и благоразумни. Естественият ви баланс, ще помогне да поддържате емоционален мир и стабилност във всяка ситуация. След преминаване на неблагоприятния период, след 15 май, предприемете активни действия. Ще трябва да защитавате мнението си и да се борите за мястото под слънцето.

Ако пътувате, внимателно проверявайте документите, за да се уверите, че всичко е правилно. Възможни са бюрократични пречки. През последната част на месеца, ще трябва да се задълбочите в проблемите на приятелите си и да вземете активно участие в техните дела. Съобразете възможностите си с техните нужди, за да не се налага по-късно да се отказвате от нещо. Бъдете внимателни, докато шофирате, особено ако го правите по приятелска молба.

Любов и семейство

През първата половина на май, ще трябва да работите усилено за разрешаване на семейните проблеми. Основният източник на притеснения, ще е липсата на средства. С това трябва да се заемете първо. Решете всички домашни въпроси заедно с любимия човек. В края на май, не давайте повод за ревност. Вашият партньор може да страда, поради недостатъчното внимание ккоето му отделяте. За да не излезат нещата извън контрол, проявете такт, сдържаност и готовност за общуване.

В любовно отнощение, ще имате късмет. Втората половина на май, ще е особено успешна в това отношение. Ако сърцето ви е свободно, очаквайте вълнуващо и страстно увлечение, което може да прерасне в сериозни чувства. В бъдеще не е изключено и сключването на брак. Последните дни на май е време, за проява на вашите лични инициативи. И няма значение за какво точно става въпрос, дори ако това е просто избор на място за почивка. Ролята на лидера е ваша.

Кариера и финанси

Не трябва да възлагате големи надежди на май. По-добре се занимавайте с подготвката за бъдещ успех. Бизнес отношенията може да се влошат в средата на месеца. Затова, по възможност не наливайте масло в огъня, не планирайте трудни проекти, които изискват много инициатива и отговорност от вас. Ще имате по-благоприятни условия за кариерно израстване, през втората половина на май. По това време трябва да се утвърдите като отговорен специалист, на високо професионално ниво и креативно отношение към всяка задача.

Не се страхувайте да поемате няколко проекта едновременно. Вашата издръжливост ще ви позволи, да ги доведете до успешен край. Финансовите дейности трябва да бъдат фокусирани върху разрешаването на текущи проблеми, още при възникването им или изпълнението на съществуващите споразумения. Отложете изпълнението на новите планове до юни.

Здраве

През май е препоръчително, да правите повече разходки на открито. Слънчевите бани, ще са полезни. Отлични резултати ще даде, индивидуално адаптираната система за дихателни упражнения. Дамите трябва да наблюдават своето здравословно състояние. Препоръчително е да се подложите на профилактичен преглед.

Повишената раздразнителност може да изостри някои хронични стомашни заболявания. Като превантивна мярка трябва да прибегнете до диета. Народните лекарства, успокояващите отвари, чайовете, също ще помогнат за справяне с проблема.

Скорпион

10.24 - 11.22

Напрегнатата атмосфера от началото на май, ще призове представителите на зодия Скорпион към ред и дисциплина. Ако сте решили каква е основната ви цел за близко бъдеще, действайте в тази посока, без да се разсейвате от дреболии. В случай че спрете, съществува опасност от загуба на завоювани позиции. Не трябва да разчитате на подкрепа отвън. Нямате нужда от това. Ще може сами да постигнете целите си. Не разчитайте и на случайността. Опитайте се предварително да изключите възможни изненади.

Ако шефовете се опитат да ви наложат рутинна работа, която не отговаря на вашшата квалификации, не се колебайте да защитите позицията си. Необходимо е също да върнете дълговете и да изпълните обещанията, дадени по-рано, така че това да не ограничава вашата свобода на действие. Последният пролетен месец е много активно време за вас. Основното нещо е да насочите енергията си в градивен канал. Между другото, този месец не трябва да забравяте за интересите на другите. Ако не ги вземете предвид, по този начин ще провокирате конфликти.

Любов и семейство

През първата половина на май, семейното ви благополучие, ще бъде подложено на сериозен тест. Дори дребните ежедневни проблеми или липсата на средства, могат да ви разстроят. Търсете причините за конфликтите в себе си. Може да е по-добре да насочите енергията си към по-спокоен канал, например, за да подготвите малък семеен празник. Използвайте съветите на родителите, за да поправите ситуацията.

През втората полвина на май, може да се отпуснете и да си отдъхнете от притесненията, които сте преживели. Насочете децата към интересен творчески проект. Например измислете интересен сценарий за домашна пиеса, пригответе костюми, декорация, украшения. Май за необвързаните е време за радикални промени на любовния фронт. Сега ще имате чудесна възможност, да намерите партньор в живота. Краят на пролетта обещава вълнуващи пътувания и романтични срещи.

Кариера и финанси

Основното условие за професионален растеж, е креативен подход към всяка задача. Избягвайте многословието. Критерият за оценка на вашата работа е реалният резултат, а не способността да се представите в по-благоприятна светлина. Проучете реакциите на другите. Дори и да са отрицателни, само ще спечелите от това, като придобиете необходимата закалка и твърдост.

Стремете се да поддържате обективност в комуникациите. За да избегнете попадането под огъня на несправедлива критика, наричайте нещата с истинските им имена. Във финансово отношение няма причина за безпокойство. Може дори да си позволите да отделите пари за непредвидени разходи. Ако решението на търговски въпроси зависи от вас, в края на месеца бъдете внимателни, когато работите с клиенти. Тяхната позиция може да се промени в нежелана посока.

Здраве

През май може да бъдете подложени на много стрес. За да предотвратите разрушителните му ефекти, е важно да укрепите нервната си система. Нуждаете се от пълноценен сън, закаляване, физически упражнения. Ако възникне стресова ситуация, не се вживявайте прекалено в нея. Превключете вниманието си към нещо друго. Успокояващите отвари, чайове, ще има добър ефект върху психическото състояние.

През май има вероятност за наранявания. Използвайте само функционално и изправно електрическо оборудване. Не позволявайте на децата да си играят близо до електрически уреди. Бъдете внимателни, когато пътувате в метрото. Започнете също да се борите с вредните навици. Полезно е да направите поне първата стъпка в тази посока.

Стрелец

11.23 - 12.21

През май представителите на зодия Стрелец трябва да са подготвени за период на предизвикателства в отношенията с приятели - шансовете за прекъсване и на най-трайните връзки са големи. Спасителен пояс ще стане вашият любим човек - прекарвайте повече време с него. За тези, които все още не са намерили своята сродна душа, връзките с приятели от противоположния пол могат да станат по-близки.

Като цяло нещата в работата ще се развиват добре. Вълненията, лошите слухове ще оставят само неприятен послевкус, без да причиняват вреда. Може да се наложи да се сбогувате със старото си работно място и установени контакти, за да започнете отначало на нова позиция. Най-добре ще бъде да работите в група, въпреки че ще трябва да споделяте успеха си с другите. Ще се радвате на работата си и всичко свързано с нея. Най-накрая сте постигнали позиция, в която сте уважавани и приети. Ще ви харесва това което правите и ще се наслаждавате всеки ден.

Любов и семейство

В сърдечните дела през май, едва ли ще изпитате разочарование. В партньора ще оцените способността да стои здраво на краката си и в същото време, да разбира вашите мечти. Не се стеснявайте да дадете воля на емоциите да се развихрят - вашият партньор ще оцени това! Направете подаръци, организирайте мини-празник - вашата инициативност и откритост ще свършат работата, внасяйки ярки цветове и емоции във връзката. Това ще помогне за постигане на по-голяма духовна хармония и разбирателство помежду ви.

Не забравяйте, че сега е време за искреност на чувствата и взаимоотношенията, когато в никакъв случай не трябва да лъжете, дори и за дребни неща. Организирайте семейното свободно време. Не се поддавайте на мързел и апатия. Повече решителност и оптимизъм! Ще успеете да се справите с всичко перфектно! Каквото и да решите да направите за вашето семейство, съдбата ще ви облагодетелства и обещава късмет. Средата на май, е чудесно време за семейни занимания.

Кариера и финанси

Очаква ви усилен работен месец. Опитайте се да поддържате социалните си позиции, без да налагате мнението си на другите. Бъдете избирателни в контактите. Надеждните и доказани бизнес партньори, ще станат ключът към успеха и печалбата. Внезапни неприятности на работното място в началото на май, са възможни само ако започнете да се заяждате с шефовете. Вашата амбиция може да предизвика скандали в работата. Не изпадайте в крайности. Не се отчайвайте: дисциплината и упоритата работа, контрола над емоциите, навреме изплатените дългове – така до края на май ще излезете от тази ситуация с чест.

Не бързайте да забравяте преживените трудности като лош сън. Анализирайте, подредете всички плюсове и минуси, обмислете научените уроци. Това ще помогне да избегнете грешки в бъдеще. Но не мислете твърде дълго. Смело се захващайте с нови проекти. Ако преодолеете комплексите и мързела, ще постигнете много. Дейностите, свързани с работа с хора, ще бъдат особено успешни.

Здраве

Всеки стрес или емоционален срив през май, може да станат причина за влошаване на здравето. Откажете се от суматохата, избягвайте многолюдни места, за да не попаднете под негативните енергии на тълпата. Не бъдете прекалено подозрителни, в противен случай ще ви бъде психологически трудно да се справите с проблемите.

Не злоупотребявайте с алкохолни напитки, опитайте се да не приемате всякакви лекарства, ако е възможно. Ще бъдете чувствителни към храната която приемате. Сега не трябва да ядете каквото ви попадне, но гладуването също е противопоказано. Прекарвайте повече време на открито, за да сте емоционално балансирани и заредени с енергия и оптимизъм.

Козирог

12.22 - 01.20

Май ще бъде много положително време за представителите на зодия Козирог. Ако не сте вдъхновени да създадете шедьовър, например по време на работа, тогава у дома определено ще се отличавате с оптимизъм и желание да преобразите нещо. И разбира се, като генерален директор, ще организирате всички за тази идея. Трябва да се отбележи, че май може да стане месеца, на реализация на вашите цели, дори тези, за които вече сте престанали да се надявате. Изведнъж ще се появят хора, обстоятелствата ще се развият правилно и всичко ще върви като по часовник.

През втората половина на май, ще имате възможност да разрешите стари проблеми, нещо ще се нормализира и тези събития най-вероятно ще са свързани с работата. Чувствате перфектно времето, така че отлично ще разберете кога и какво трябва да направите. Края на месеца е неблагоприятно време за пътуване на дълги разстояния, особено по въздух.

Любов и семейство

Всички любовни победи, ще са напълно достъпни за вас. В семейните отношения, вие пишете сценария. Отношенията ще са стабилни и всичко, ще следва зададеният план. По отношение на дългогодишните връзки, то в края на май, може да се появи подозрение в лоялността на вашия партньор. И няма да се налага да правите разследвания, всичко ще се изясни доста бързо. За някой може би, това ще се превърне в оправдание, да преразгледат ролята и принципите си.

Средата на май е чудесно време да обърнете по-голямо внимание на своите деца, да разберете техните проблеми, да поговорите с тях. Втората половина на месеца, ще донесе изпитания в любовната сфера. Позицията на Венера и Сатурн предполагат, че съществуващата връзка може да се окаже на ръба на разрива и е възможно да прекрачите тази линия, ако връзката се е изчерпала. Както се казва, не може да залепите счупена ваза.

Кариера и финанси

В началото на май е вероятен психологически дискомфорт поради финансови разочарования: при всички случаи, ще искате повече. По отношение на кариерата и работата като цяло, през този месец трябва да избягвате изкушението за промяна. Промените в крайна сметка, едва ли ще ви харесат.

Сега позицията на Слънцето и Сатурн ви настройват за творческо и професионално разкриване, а финансовите въпроси ще трябва да оставите на заден план или паралелно да ги решавате. През втората половина на май Меркурий ще е доста благосклонен към представителите на вашият знак и може да помогне за попълването на вашият портфейл. Това е и подходящо време за придобивки, включително пазаруване за удоволствие.

Здраве

Като цяло май е подходящ момент за справяне с хроничните заболявания. Билковата медицина ще бъде ефективна. Ако спортувате или се занимавате с физическа работа, не претоварвайте гърба си, рискувате да го разпънете. В борбата срещу много заболявания, правилната диета ще добави точки във ваша полза, не се отказвайте от солта, балансирайте с зеленчуци и плодове в правилната комбинация за конкретния случай. Това може да бъде много по-полезно от много лекарства. Не забравяйте: ние сме това, което ядем!

Втората половина на май е благоприятна за укрепване на сърдечно-съдовата система, спа лечение. Струва си да бъдете внимателни, когато използвате козметика, възможни са алергични реакции. Вероятни са е заболявания на гърлото, трахеята, но вие вече сте се сблъсквали с това.

Водолей

01.21 - 02.19

Мотото през май за представителуте на зодия Водолей, ще е „трябва“, което няма да е лесно, защото родените под вашият знак се стремят да бъдат свободни и да не се подчиняват на обстоятелствата. През май, ще бъдете изненадани от неочаквани срещи със стари познати, както и новини. Сега е препоръчително да отделяте внимание на банални, познати дела и въпроси, както на работа, така и у дома, не вземайте отговорни решения. Ако има разногласия в отношенията с децата или с близките, то сега е моментът да поправите всичко.

Отделете време за своето хоби, то ще ви вдъхнови много. Вероятно през този период ще искате да промените нещо в личния си живот, както и да преобразите интериора у дома. През втората половина на месеца, ако сте очертали някои планове и цели пред себе си действайте! Но е важно да не зарязвате нещата наполовина, което често правите. По това време ще сте доста успешни и ще успеете да осъществите своя стара мечта. Не вярвате? Тогава проверете! Точно рискованото отношение, сега ще бъде във ваша ползва (с изключение на хазартът разбира се).

Любов и семейство

Ако сте решили да изяснявате отношенията си с партньора, сега не е най-подходящият момент, оставете всичко да продължи както обикновено. Но е факт, че стара любовна афера може да застане между вас. Връзката с втората ви половинка ще бъде бурна, разнообразна, страстна и в крайна сметка може да получите това, което искате. През втората половина на май е по-добре да оставите любовните отношения на случайността, тя ще се справи по-добре.

Като цяло, в навечерието на лятото в любовните отношения всичко ще се окаже много по-добре, отколкото сте очаквали. Венера ще подкрепя тази сфера в средата на май, насладете се. Това е чудесно време за започване на нови романтични отношения. В последните дни на май трябва да избягвате лъжите, вашите измами бързо и ясно ще бъдат разкрити. През май вашите отношения с близките ще се укрепят и семейните традиции, сега ще надделеят.

Кариера и финанси

Кариерата абсолютно няма да ви интересува. Загубили сте интерес към любимата си работа и не се интересувате много от финанси. Време е да се стегнете, в противен случай финансовото ви състояние ще влезе в дългова дупка. Ако дълго време не може да си намерите работа, тогава в края на май се очертава перспектива за заемане на добра позиция. За да направите това, ще трябва да поговорите с роднини и приятели, които ще ви помогнат по този въпрос.

Бизнесмените трябва да се разберат с бъркотията в бизнеса. Време е да направите персонални промени, да промените тактиката и да поемете нови рискове, в противен случай ще съсипете проектите си. Времето не е подходящо за нови бизнес сделки, допълнителни печалби. Накратко, сега не трябва да чакате нови проекти, бонуси, но може да разчитате на сумите от старите дела. Все пак доходите ви ще бъдат достатъчни за вас и вашите близки, които ще се възползват от това обстоятелство.

Здраве

През май е добре да проверите състоянието на щитовидната си жлеза. Вероятно ще трябва да ограничите консумацията на алкохол или да отдадете предпочитание на по-малко силни напитки. Това се дължи и на факта, че през втората половина на май стомахът ще е уязвим. Ето защо, ако вече сте запознати с проблемите с този орган, внимавайте. Бъдете бдителни ако използвате билки, сега има вероятност нещо да се обърка.

Много от представителите на вашият знак, ще трябва да помислят за своята физическа форма. Вероятно не забелязвате как напълнявате и тялото ви се отпуска. Сега е моментът да се запишете на фитнес или ако нямате пари за това, започнете занимания у дома, използвайки интернет. Всяка цел е постижима, главното е да не бъдете мързеливи.

Риби

02.20 - 03.20

Последният пролетен месец, ще зарадва представителите на зодия Риби както с позитивно настроение, така и с приятни събития. Всичко ще се окаже отлично, ако вашите начинания са добре обмислени, сериозни и изградени на творческа основа. Вероятно в навечерието на лятото ще искате да промените обстановката. Приключенията и авантюрите, са най-добрата програма за вас. Основното е да намерите подходяща компания и ще получите каскада от ярки впечатления.

Препоръчително е през май да се вслушвате в мнението на другите: не бързайте да отхвърляте техните искания и предложения - може би те виждат нещо, което вие не забелязвате. Последната седмица на май ще бъде много стресираща. И на първо място в психологически план: ще трябва да изпълните много задачи и обещания, което ще изисква много усилия и напрежение от ваша страна.

Любов и семейство

Като цяло романтичното настроение няма да ви напусне през целия май. И вашият любим човек, ще подкрепя вашите желания и стремежи. Но заслужава да се отбележи, че той ще има голяма конкуренция: позицията на Венера обещава засилено внимание към вас, от страна на противоположния пол. Но да водите двойна игра няма да работи, измамата бързо ще се разкрие.

Втората половина на май, ще допринесе за укрепване на вече установените отношения. През този период в любовта и сърдечните въпроси, не стигайте до крайности, за да избегнете кавги и спорове. Прекарвайте повече време с любимия човек. Последните дни на май, посветете на дома и семейните задължения. Съвместните семейни дейности, ще укрепят отношенията. Началото на нови сериозни дела засега трябва да отложите, завършете започнатото.

Кариера и финанси

През май пред вас ще се отворят нови и вълнуващи перспективи. Очаква ви ползотворно време, не го разпилявайте. Сътрудничете с другите, изграждайте връзки. Вашето благосъстояние ще зависи от собствената ви предприемчивост и делова активност. Професионалният ви опит, ще нарасне. Възможно е дори това да доведе до по-високи доходи. Но във финансово отношение трябва да разчитате предимно на старите проекти, където вече е време за „прибиране на реколтата“. Не се притеснявайте ако се натоварвате с допълнителни задължения по време на работа - ще бъдете оценени.

Може би през май ще е необходимо да се върнете към решаването на стар проблем, който е бил оставен на заден план. Във финансово отношение втората половина на май, ще бъде доста благоприятна. Бизнес проблемите ще бъдат успешно решени, портфейлът или кредитната ви карта със сигурност ще се напълнят. Важни покупки за дома, правете най-добре в края на май.

Здраве

През първата половина на май се препоръчва да обърнете по голямо внимание на имунната си система и физическата форма. Не бъдете мързеливи, осигурете на тялото си достатъчно натоварвания. Също така си струва да обърнете внимание на диетата си, особено ако имате метаболитни проблеми. Май е подходящ момент за превантивни мерки по отношение на заболявания на ендокринната система, ако това е от значение за вас.

Спа лечението сега, също ще донесе добри резултати. Също така първата половина на май е благоприятна за козметични процедури. През втората половина на месеца е възможно обостряне на хронични заболявания, както и емоционален дисбаланс. Не се увличайте от алкохол, като и антидепресанти, може просто да се наложи да си починете.

Източник: astrostar.eu
Снимка: pixabay

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук