Хороскоп за януари 2023: любов и семейство, здраве, кариера и финанси

1994 преглеждания

Вижте месечния си хороскоп

Ето какви предизвикателства предстоят пред 12-те зодиакални знака през месец януари:

ОВЕН:

Януари, ще е благоприятен месец за представителите на зодия Овен. Най-накрая, ще имате време да обмислите и оцените ситуациите, които са се развили напоследък около вас. Мнозина, ще направят ревизия на живота си. А това ще повлияе на много решения, взети в началото на годината. Всички идеи, трябва да бъдат поставени на пауза, за да преминат проверката на времето и целесъобразността.

Не бързайте да започвате да изпълнявате плановете си, колкото и успешни да ви изглеждат, най-вероятно вашите идеи, ще се спукат като сапунен мехур, когато се сблъскате с реалността. Плановете ще станат по-реалистични, към края на месеца. В същото време, ще се появи така необходимият ентусиазъм и жизненост за тяхното изпълнение. Именно през този период, ще имате силен късмет и ще може да постигнете целта си с минимални усилия.

Любов и семейство

Любовната сфера, както всичко останало, ще претърпи преосмисляне, резултатите от което, с ентусиазъм ще започнете да прилагате. Много връзки ще бъдат преразгледани, в много отношения ще изберете да укрепите позицията си, но някои двойки може да се разпаднат, по вина на партньора. Дали това е за добро или лошо, времето ще покаже. Най-вероятно това ще бъде от полза, но ако имате съмнения, не вземайте прибързани решения, може да съжалявате в близко бъдеще. За необвързаните има много голяма вероятност за значими събития в любовната сфера.

Може да очаквате нов романс, с човек когото познавате, любов от пръв поглед и много друго, което ще допринесе не само за промяна на статуса, но и повишаване на вашето самочувствие. През януари отношенията с децата и по-възрастните роднини, ще придобият голямо значение. През втората половина на месеца, ще изпитвате остра нужда от общуване с по-възрастни роднини. Членовете на семейството, ще се нуждаят от вашето внимание. Освен това, именно от тях можете да научите някои ценни съвети. Определено трябва да се вслушате в тяхното мнение, защото съветите на хората, които искрено ви обичат, ще бъдат само от полза.

Кариера и финанси

Много от вас, ще се замислят за по-нататъшните перспективи в своята работа. Препоръчително е, да не вземате прибързани решения. Претеглете внимателно всичко, преди да подадете заявление за напускане, може да надценявате силите си и причината за настоящото недоволство да се крие в ежедневните и комуникационни трудности. След като се отървете от тях, може спокойно да започнете да реализирате нови проекти или дори да направите пробив в кариерата. Влиянието на Плутон може да ви тласне към конфликтни ситуации в работния екип, чийто организатор, може да бъдете вие. Най-вероятно вашата репутация, ще зависи от това, как ще излезете от конфликта и с какви начини, ще изберете да го потушите.

Тези, които при решаването на подобни въпроси, решат да потърсят помощ от човек с по-висок социален статус, е по-добре да преосмислят това решение. То няма да доведе до очаквания резултат и ситуацията може да се обърне срещу вас. За да не бъдете заклеймени като конфликтна личност, е достатъчно да преосмислите всичко в по-спокойна атмосфера. Преди да кажете нещо, за което по-късно може да съжалявате, послушайте съвета на психолозите - бройте до десет. Може би това ще помогне, да се избегне напълно конфликтът. Януари е време на малки финансови сътресения. Повече дисциплина и пестеливост, ще се изисква от тези, обременени със заеми. Паричните затруднения, могат да пречат на изплащането на кредити. Бъдете по-умерени в харченето.

Здраве

На много от представителите на знака, живота им може да бъде усложнен от заболявания на бронхите и белите дробове (особено мъжете). Трябва да сте внимателни при всяка кашлица или необичайни усещания. И ако това се случи, веднага да отидете при лекар с подходящ профил. Заболяванията на белите дробове и бронхите са коварни, те могат да нямат изразени симптоми и болка много дълго време, а лечението на напреднали случаи на заболяването е продължително.

В началото на годината, когато избирате лекарства за лечение на различни заболявания, си струва да дадете предпочитание на лекарствата на течна основа. Тоест, по-добре е да изберете последното между таблетките и инжекционната форма, лекарствата ще се абсорбират по-ефективно.

♉ ТЕЛЕЦ:

В началото на януари, много от представителите на зодия Телец, може да ги обхване желание незабавно да започнат нововъведения и трансформации. Но е препоръчително, да не предприемате глобални промени – времето не е най-доброто. Посветете първите дни на януари за анализ на допуснатите грешки в миналото, установете важни за вас отношения, опитайте се да затвърдите вече постигнатите успехи в бизнеса и отношенията с партньори или колеги.

И през втората половина на месеца, промените ще започнат да ви настигат. Причина за това ще бъде мощното влияние на Марс. Именно под егидата на тази планета, ще се случват мащабни промени, които могат да повлияят на целия ви бъдещ живот. Това е едната страна на медала. Другата страна не е толкова положителна. Марс може да ви накара да избухнете в началото на годината без видима причина, да се развихрите, да спретнете неприятен скандал, да кажете думи, за които после да съжалявате.

Любов и семейство

В любовна връзка, ще сте щастливи, ако сте успели да установите искрени и доверчиви отношения. Ако има проблеми между съпрузите и любовният плам е угаснал, тогава такъв брак е застрашен от разрушаване. Причината за това, ще е нуждата от духовна топлина, която сега ще надделява над всички останали чувства. Ако вашият партньор не е в състояние да ви подкрепи и успокои, тогава няма да се поколебаете да преразгледате подобни отношения. Сега ще сте склонни да оставате по-често насаме със своята половинка, януари е време за уединение на двойката, задушевни разговори, приятни спомени и съвместни планове за бъдещето. За необвързаните не е препоръчително да започват любовна връзка в началото на годината. Много е вероятно, да бъдете разочаровани поради меркантилните интереси на избраника.

В семейните отношения, ще се чувствате комфортно и уверено, особено когато получавате признаци на внимание от страна на любимия човек. Сега, ще се нуждаете от грижите и покровителството на вашите близки. Най-уязвими ще са тези, които нямат силен тил. Опитайте се да установите такива отношения, които да ви позволят да чувствате грижите за себе си, сега наистина имате нужда от това. Освен това, може да си позволите тази временна слабост, защото винаги връщате стократно любовта и грижите на близките си хора и те знаят това.

Кариера и финанси

През януари се старайте да показвате по-малко емоции в отношенията си с бизнес партньори, колеги и покровители, това ще помогне да поддържате добри отношения. Не се страхувайте да бъдете открити, когато молите за помощ и услуги. Точно сега вашата молба, изречена на глас без допълнителни приказки, ще бъде изпълнена в най-кратки срокове, но ако започнете да увъртате, ще се прецакате и ще бъдете сметнати за безскрупулен човек.

В края на януари трябва да планирате и преработите и най-малките детайли свързани с постигането на вашите цели. По това време, много от вас ще имат много работа и нови проекти, поради което в много от вас, ще се събуди дори известна еуфория. Работата ще донесе морално и материално удовлетворение. През януари, не си струва да се заемате с ремонти на собствения дом. Най-вероятно за това няма да имате нито достатъчни морални, нито материални ресурси и ремонтът няма да бъде завършен.

Здраве

Здравето, няма да е на ниво. Психоемоционалният стрес, може да усложни живота ви в началото на годината. Отслабената имунна система може да доведе до появата на различни заболявания, а вече съществуващите болести до този момент, могат да преминат в хронични. Трябва да обърнете специално внимание на проследяването на кръвното налягане.

В случай на отклонение от нормата, е необходимо да се свържете с терапевт или кардиолог. Лечението на артериалната хипертония трябва да се извършва под наблюдението на лекар и не е факт, че хапчето, което помага на ваш приятел, ще помогне и на вас. Само компетентен специалист, ще може да ви научи как правилно да лекувате това животозастрашаващо заболяване.

БЛИЗНАЦИ:

Януари за представителите на зодия Близнаци, е време на голямо натоварване. Сега е моментът да оставите настрана всичките си съмнения, душевни терзания, спомени от старите времена и нерешителност. Тези качества преобладават в характера на много от представителите на знака, но точно сега, тяхното проявление е критично. Основната задача в началото на месеца е връщането на дългове, разчистване на изостаналите дела, които са се образували в предишни периоди, довършване на работа, която много дълго време сте отлагали за по-късно.

Като цяло, освободете напълно претрупаното си жизнено пространство за нови постижения. От това колко сериозно ще приемете тази мисия, зависи темпото, с което ще започнете да се движите напред. И темпът трябва да бъде много бърз, тъй като в близко бъдеще разположението на планетите, ще бъде много благоприятно за вас, което означава, че лесно и просто, ще може да постигнете важните цели.

Любов и семейство

Семейният живот няма да предизвиква никакви притеснения. Вие сте прекрасни родители, надеждни, всеотдайни и винаги готови да помогнете на своите близки. Извън работното време, ще имате нужда от качествена почивка, за предпочитане в усамотение. Близките и роднините, не трябва да се притесняват от вашата дистанцираност, обяснете им, че не се опитвате да ги избягвате, а просто се нуждаете от време да останете сами със себе си. Опитайте се през този период да ограничите жизненото си пространство, от нежелано нахлуване от някого. Прекараното време в мисли, ще ви помогне да станете по-силни и мъдри.

Необвързаните трябва да започват нови отношения с повишено внимание. Добре е, ако това е отдавнашен познат. Но при нови запознанства, трябва да се държите изключително сдържано. По-добре изчакайте малко или ги избягвайте напълно. Луната ви прави много уязвими и лековерни, което може да се използва от хора с не съвсем чисти намерения. Много болезнено приемате разочарованията в любовта и ще е трудно, да се възстановите от такива травматични обстоятелства.

Кариера и финанси

В началото на януари, ще трябва да направите глобална преоценка на своите ценности. В хода на този анализ, заслужена оценка ще получат вашият социален статус, материални и бизнес постижения, семейния и социален кръг. Ще извършите генерално почистване на всичко изброено и то с полза за себе си. Благодарение на нея повечето от нещата, които обременяват вашият живот, ще потънат в забрава, а това е важна стъпка към постигането на амбициозните цели. След като получите и малко подкрепа отвън, ще започнете енергично да се движите към нови успехи, които ще се разкрият при изкачването на кариерната стълбица. Но че това наистина са хоризонтите, към които сте се стремили, ще разберете малко по-късно.

На първите етапи от „новия“ живот количеството работа, което внезапно ще падне върху плещите ви, ще предизвика само недоумение. Реалната картина на случващото се в живота, ще се разкрива постепенно и бавно – точно така ще получите необходимия професионален опит и необходими за работата запознанства. Месецът е добър за влагане на средства в бизнеса. Инвестициите ще бъдат ефективни, особено ако сте решили да разширите бизнеса. Но вземането на кредит в началото на годината не си струва, ще бъде трудно да го върнете, тъй като може леко да надцените финансовите си възможности.

Здраве

Близнаците, са чисти и педантични по природа, но през януари рискувате да получите хранително отравяне, при консумиране на храна, приготвена извън стените на собствения ви дом. Опитайте се да избягвате леките закуски в непознати заведения, особено в съмнителни кафенета и попътни заведения за хранене. Засилете контрола върху закупуваните продукти в магазина и на пазара.

Направете проверка на домашния си комплект за първа помощ и ако е необходимо, закупете лекарства, за храносмилателни разстройства. Тези прости мерки, ще са достатъчни, за да избегнете проблемите.

РАК:

Началото на 2023 г. за представителите на зодия Рак, ще бъде благоприятно време за преразглеждане на плановете за бъдещето. Финансовото благосъстояние на много от вас, ще зависи от това, колко точни са тези планове. Сменяйте стратегиите - тактиките и действайте уверено, определено, целенасочено. Януари е идеален за иновации и би било глупаво да не се възползвате от шансовете, които ви се предлагат.

Очаква ви много мощно изостряне на интуицията. Доверете се на вътрешния си глас, особено ако сферата ви на дейност е свързана със строителство или имоти. Месеца гарантира добри доходи и за хората, занимаващи се с физически труд. Увеличаването на заплатата, допълнителните доходи и печалби, най-накрая ще могат да ви донесат не само морално, но и материално удовлетворение.

Любов и семейство

През януари в романтичните отношения, може да настъпи истински щорм. Но след бурята, както знаете, настъпва спокойствие и до края на месеца всички разногласия, ще бъдат преодолени и отношенията само ще спечелят от това. Малко разтърсване, ще бъде от полза и за двамата партньори. Всичко това е вярно, освен ако вашата ревност не е виновна за появата на тази буря. И ако вашите подозрения намерят и най-малкото потвърждение, гответе се за ураган. Вие може да простите много, но не и предателство.

В това вие виждате подкопаване на собствения си авторитет, самочувствието ви рязко пада и не сте далеч от взрив на чувства, сълзи, истерия и дори прекъсване на отношенията. Необвързаните представители на знака, трябва да се огледат по-внимателно, вероятно някъде наблизо имат таен обожател, почитател, който поради срамежливостта си, не смее да привлече вашето внимание към себе си. Колкото за брак - не се препоръчва да се жените в началото на годината. Правете и получавайте предложения, но е по-добре да планирате сватбата за пролетта.

Кариера и финанси

Бодрост и енергия, ще са ви нужни в началото на януари. Върху вас, ще се стовари куп работа. Вероятно високо платена и в най-лошия случай с бъдеща перспектива. Може да получите няколко примамливи бизнес предложения или договори. Поемайте рискове, действайте според повелята на собствения си ум! Съдбата ще е благоприятна за вашите интереси и едва ли ще позволи да извършите фатална глупост. Това ще важи за всичко, свързано с деловата и финансовата страна на вашият живот. Може би това ще бъде някакъв вид компенсация за грешките и пропуските, направени през миналата година.

Все пак някой от вас, има риск да загубят работата си в резултат на сериозни конфликти с началниците. Затова трябва да избягвате взривоопасни ситуации, ако желаете да останете на предишното си работно място, а тези, на които подобна ситуация само е дала импулс да променят живота си, не трябва да се паникьосват. Съвсем скоро ще намерите работата на вашите мечти, тя точно ще отговаря на всички изисквания и представи за идеалната работа. Освен това е много вероятно при някой от вас, да назрее спешна необходимост от смяна на работата или дори сферата на дейност.

Здраве

Вашето състояние през януари, до голяма степен ще зависи от вашето настроение и от това, как искате да се чувствате болни или здрави. Могат да се влошат соматичните заболявания или да се появят симптоми на заболявания, които всъщност не съществуват. И всичко това, защото ще бъдете депресирани, от студеното време и късата дневна светлина. А за да се отървете от това, трябва да излизате по-често. И ако е студено – обличайте се по-топло.

По принцип не понасяте студа. Малко от вас имат кръвоносна система, която функционира без ни най-малък проблем през зимата. Именно това е причината за постоянно замръзващите крака и ледени длани. През януари трябва категорично да избягвате преохлаждането. То може да причини настинки и да послужи като отключващ фактор за появата на кожни заболявания.

ЛЪВ:

Представителите на зодия Лъв са ярки, многостранни личности и е невъзможно да се изплашат от житейските трудности и препятствия. Началото на януари, ще бъде много благоприятно за вас. Всичко замислено ще бъде лесно осъществено, обстоятелствата ще ви осигурят лекота при вземането на решения и ще помогнат за формирането на правилното отношение. Януари ще ви вдъхнови с подем на силите, укрепване на здравето и благополучието, малки и големи радости, свързани с ежедневието и семейството

Началото на годината ще бъде месец на прочистване, не е лесно, но сега е просто необходимо. Това ще ви позволи да изплатите дълговете, натрупани през миналата година, да завършите незавършените дела, да затворете старите проекти, върнете заети пари и да поискате прошка от хората, които сте обидили. През този период се опитайте да изразявате чувствата си по-директно, отколкото сте свикнали, това ще ви помогне да постигнете резултати за по-кратко време.

Любов и семейство

Отношенията в семейството, ще се укрепят и ще станат още по-хармонични и топли. Вашият оптимизъм и положителен емоционален заряд, ще се отразява на всички сфери в живота, ще греете от щастие и с радост ще го споделяте с близките хора. Дори не трябва да полагате никакви усилия, семейните отношения да станат по-топли. Като магнит, ще сплотявате членовете на семейството - половинката, децата, близките роднини, ще бъдете като един организъм, готов да издържи на всички житейски трудности.

Пред необвързаните се отваря зелена светлина! Блеснете, очаровайте и спечелете сърцата на противоположния пол! През януари, ще сте неустоими. Точно сега където и да отидете, всички погледи ще бъдат приковани към вас. Тънкото чувство за хумор, ораторските умения, ще показват вашето съвършенство. Ако по някаква причина имате лошо настроение и желание да излеете раздразнението си върху някого, тогава е по-добре да не се появявате в обществото. В такова състояние, може да разрушите създадената преди това основа на зараждащи се чувства с човека, който харесвате.

Кариера и финанси

Януари ще сложи пред вас серия от сложни задачи, които ще изискват максимална концентрация на вниманието и много работа. Опитайте се да разрешите тези проблеми с максимална ефективност, в процеса на това ще придобиете опит, който ще ви кали за в бъдеще и ще ви направи по-мъдри и щастливи. Към края на януари, бъдете внимателни към всички събития, които се случват в работния екип, във всеки един момент тези събития могат да ви въвлекат в своя цикъл, дори да не ви засягат вас лично.

Тези събития ще изискват не само внимание, но и пълно потапяне в случващото се, защото ще доведат до промени, от които едва ли ще е възможно да се абстрахирате – тъй като ще ви засегнат пряко. Погледнете по-отблизо какво се случва в професионалния ви живот. Миналият опит може да бъде по-полезен от всякога. Януари ще е благоприятен за бизнес пътувания и командировки, особено за междуградски и дълги. Определено след тяхното завършване, ще научите много нови и полезни неща, които ще са полезни за вашата професионална дейност.

Здраве

Здравето ви през януари, ще е в добро състояние, а доброто емоционално настроение, само ще допринася за това. Въпреки това, трябва да бъдете невнимателни може да бъдете застрашени от термични и химически изгаряния. Спазвайте мерките за безопасност у дома и на работното място. Опитайте се да избягвате контакт с химикали, особено в средата и края на януари

Обърнете повече внимание на състоянието на нервната си система: повишената раздразнителност, рязката промяна в настроението не е случайност, а симптом. Чувствайте се свободни да се свържете със специалист: нервите са орган като всеки друг. Те също се нуждаят от подкрепа и лечение.

ДЕВА:

През януари, съдбата ще е благосклонна към представителите на зодия Дева. Всичко, което предприемете през януари, ще донесе много удоволствие, блестящи финансови резултати и морално удовлетворение. Първият месец на годината също, може да бъде период за преглед на плановете, кроени от доста дълго време. Външните обстоятелства, които са се случили в по-голяма степен поради финансови причини, ще ви принудят да промените своя път и да предприемете нещо съвсем ново. Това може да е нов проект или нещо, което сте се страхували да започнете по-рано, поради притеснения, че не може да се справите.

Вярвайте в себе си, вашите способности, възможности и перспективи са много по-големи, отколкото сте си представяли! Правете грандиозни планове, не се страхувайте да фантазирате и да поемете инициативата. В същото време, не разчитайте на външна помощ в плановете си. Влиянието на другите върху вас ще е незначително, а в началото на годината по принцип е изключено. Не разчитайте на помощ дори от хора, които преди са ви подкрепяли, градете вашият живот сами, съдбата ще ви помогне!

Любов и семейство

Семейните през януари, ще получат новини от далечната си младост. Това може да бъде случайна среща с бивш любим, писмо или виртуална среща в интернет. Не губете главата си, няма да върнете миналото и не трябва да съсипвате установения си живот, любовта на вашата половинка и напълно проспериращия си семеен живот в името на призрачни спомени от вашата младост.

При необвързаните ситуацията може да се промени коренно. Най-вероятно чувствата ще пламнат, но не с нов познат, а с човек от близкия ви кръг. Много е добре да е Лъв, Стрелец или Козирог. Не трябва да развивате връзка, започнала през януари с мъж Риби или жена Водолей. Разликата в мирогледа няма да позволи тези отношения да бъдат щастливи и хармонични. Ще трябва да давате много, без да получи почти нищо в замяна.

Кариера и финанси

Кариерта, благодарение на усърдната и съвестна работа, ще бъде успешна и ще донесе увеличение на благосъстоянието. Всички дори най-рисковите схеми ще работят, партньори и колеги няма да ви подведат. В близко бъдеще, се очертава перспектива за разширяване на бизнеса или преместването му в съвсем различна област на дейност. Може да са необходими допълнителни парични инвестиции, но това не трябва да спре решителните от вас през януари. Ако не е възможно да разширите бизнеса си за своя сметка, може спокойно да се обърнете към банкова институция. Кредитите, получени за развитие на бизнеса през януари, няма да са непосилно тежки.

Те ще бъдат напълно, не само целесъобразни, но и изплатени в най-кратки срокове. Препоръчително е също да обърнете внимание на законното оформяне на всички документи, които подписвате през януари. Заеми, трудови договори, документи за създаване на нова фирма, за продажба или покупка на движимо или недвижимо имущество, трябва да са оформени в рамките на закона. Препоръчително е да поверите изпълнението на всички документи на доказани професионалисти. Това ще помогне в бъдеще да избегнете финансови проблеми.

Здраве

Здравето ви, ще е в отлична форма, а доброто психо-емоционално състояние и успехът във всичко, което предприемете, само ще допринася за това. Само по-небрежните от вас, могат да бъдат застрашени от термични и химически изгаряния. Спазвайте мерките за безопасност у дома и на работното място. Опитайте се да избягвате контакт с химикали, особено в средата и края на януари.

От средата на януари тренировките и правилното хранене, могат да донесат най-осезаем резултат по отношение на борбата с наднорменото тегло, с което много от вас се сблъскват. Не забравяйте, че правилното хранене не означава да гладувате и да се въздържате от всички вкусотии, с които сте свикнали. Консултирайте се с диетолог и със силата на волята много бързо ще забележите, че килограмите на циферблата на вашия кантар намаляват с всеки изминал ден.

ВЕЗНИ:

За представителите на зодия Везни през януари 2023 г. настъпва период, в който всичко ще се развива добре и без проблеми. Единственото, което трябва да помните в началото на годината, е, че трябва да живеете под мотото: „Ако искате работата да бъде свършена добре, свършете я сами!“. Тези които са свикнали постоянно да им помагат, ще имат трудности, сега не трябва да разчитате на външна помощ и подкрепа. През януари бизнес партньори, приятели и дори членове на семейството могат да ви разочароват.

Затова трябва да разчитате само на собствените си сили, но през този месец енергията ви ще е силна и няма да е трудно. През януари ще изпитвате силно желание да се отървете от много ненужни неща в живота. Вътрешните преживявания, комплексите, които имате повече от достатъчно, ще започнат да ви натоварват и пречат да се движите напред. Изхвърлете всичко ненужно и непотребно от живота си, решително и безвъзвратно, сега ще ви бъде много по-лесно да се освободите.

Любов и семейство

В началото на годината, ще успеете да получите от живота точно това, от което се нуждаете за душевно благополучие и тихо щастливо съществуване – семеен мир, духовна подкрепа от близки и приятели, благоговейна любов от по-възрастните и по-млади роднини. През януари е възможно попълнение в семейството на много вас. Значително ще се подобрят отношенията с вашите близки. Може да увеличите авторитета си с някоя много благородна постъпка, след която да се превърнете в истински идол за децата.

Тези, които все още не са срещнали своя партньор в живота, не трябва да приемат на сериозно отношенията, започнати през януари. Може да се случи така, че зад връзката да стоят изключително егоистични, користни сметки и не съвсем добри намерения. Възможно изключение ще бъде връзката с представители на зодиакалните знаци Лъв и Козирог. Тези отношения са повече или по-малко застраховани от наличието на материален компонент в тях и те, ще се основават на искрени чувства.

Кариера и финанси

В началото на 2023 година, може спокойно да смените професията, работното място и като цяло сферата си на дейност. Януари, ще бъде много успешен месец за развитие на съществуващ и създаване на нов бизнес. Опитът, придобит в минали години, може да доведе до неочаквано предложение или внезапна идея. Това важи в по-голяма степен за – техничарите. Но въплъщението на идеите, ще изисква значителна изобретателност, предприемчивост и находчивост от вас. Опитайте се да прогоните мислите за почивка в далечния ъгъл на вашето съзнание, бъдете нащрек и внимателно следете всички събития, които се случват около вас.

През януари е препоръчително да се въздържате от необмислено и нерационално харчене на пари. Избягвайте заемите и кредитите. На първо място това се отнася за мъжете. Най-вероятно надценявате размера на средствата, от които се нуждаете и като заемате много по-голяма сума от необходимата, ще изхарчите излишъка за дреболии. Изплащането на заем или кредит, ще бъде непосилно бреме, което ще тежи на плещите ви през цялата година.

Здраве

Енергията на януари и въобще началото на годината, е много благоприятно време за лечение на хронични заболявания. Но като цяло болестите, няма да ви досаждат през този период. Новогодишният маратон, напрегнатият работен график и семейната суматоха, ще ви принудят да обърнете внимание на моделите си на сън и бодърстване. Липсата на сън е пагубна за вас. Опитайте се поне през зимата, през късия светъл ден, да спите достатъчно.

Това е необходимо, за да сте готови през деня, за нови предизвикателства и постижения. Чудесно е, ако до края на януари, намерите сили и желание да се сбогувате с вредните навици. През този месец най-безболезнено, ще може да се отървете от всичко, което ви пречи да живеете. Смело може да откажете пушенето, пиенето на много кафе или силен чай, да започнете диета. Добро здраве, красив тен, преливаща енергия, ще бъдат достойна награда за тези, които решат да променят начина си на живот през януари.

СКОРПИОН:

През януари представителите на зодия Скорпион, ще трябва да разчитат, само на себе си. Но това само ще ви направи по-силни – събитията ще засилят вашата интуиция, спокойствие и способност, бързо да вземате правилни решения. Вървете по набелязания път, внимателно създавайте нови запознанства и се въздържайте от негативни импулси. Вашата позиция този месец, трябва да е най-вече наблюдателна. Обърнете внимание на всичко, което се случва около вас и не позволявайте на обстоятелствата да ви превърнат в епицентър на тези събития.

Ще сте във възход в емоционалната сфера и в отлична физическа форма, но все пак е препоръчително да не се пренатоварвате и да не поемате чужди задължения. В любовната сфера трябва да сте по-търпеливи, по-меки и да проявите съчувствие към партньора. За необвързаните са възможни нови запознанства, но тези мимолетни романси няма да прераснат в истински чувства. Януари е месец на значителни промени. Те ще дойдат при вас през втората половина на месеца. Въпреки че, понякога ще се изискват бързи и решителни действия, най-доброто което може да направите е, да отделите малко време за размисъл. Бързите решения, често са грешни.

Любов и семейство

В семейството, ще цари идилия. През януари ще се насладите на общуването с по-младите членове на семейството. Родителите, ще се гордеят с успехите и постиженията в работата на своите деца, племенници и внуци. Интуитивно ще почувствате, че семейството е вашият надежден тил, тук може да получите утеха от житейските трудности и проблеми. Необвързаните, ги очакват много запознанства с противоположния пол, доста обещаващи на пръв поглед.

Но при по-внимателно вглеждане, ще се окаже, че това съвсем не е това, което ви е нужно. Вие сте привърженици на баланса между чисто земните и висши неща. И трябва да изберете подходящ партньор - интелектуално развит, способен да поддържа разговор, да се наслаждава на произведенията на изкуството, но в същото време и способен да се грижи за материалното си благополучие. Няма да търпите човек, който се интересува само от материалните неща, нито от човек, който не е от този свят и мисли за велики неща, без да има и стотинка в джоба.

Кариера и финанси

Януари, ще постави пред вас редица трудни въпроси и ще продължите да се стремите напред към разрешаването на проблемите. Но, най-доброто решение е да оставите проблемите да се решават от само себе си, избягвайте да се фокусирате само върху тях за известно време и тактиката ви на наблюдател, ще ви донесе дивиденти - проблемът ще изчезне, без вашата намеса. Това в пълна степен важи за професионалната сфера. През януари е по-добре да се откажете от големи инвестиции в бизнеса, разширяване на обхвата на дейност, заеми и сделки с недвижими имоти.

Всичко това, може да направите малко по-късно и ще бъде направено с по-голяма ефективност. Сега е чудесен момент да обмислите и планирате всичките си действия, за следващия период. Освен това, на колкото по-малки детайли разбиете плана си, толкова по-успешно ще бъде неговото изпълнение. Сега не е време да се отпускате защото няма да забележите някои нововъзникващи тенденции в работния екип и ще изпаднете от процеса, а това няма да е във ваша полза. Мотото на месеца е - да знаете, но не и да участвате! Същото важи и за бизнес пътуванията, най-добре ги реализирайте към края на януари.

Здраве

Трябва да обърнете повече внимание на продуктите, които попадат в хладилника и на масата. Внимателно проверявайте датите на производство, сроковете и условията за съхранение. Намалете консумацията на храни, които не подлежат на топлинна обработка. И е по-добре да забравите за посещението на места за обществено хранене.

През януари сте изложени на висок риск от хранително отравяне. Избягвайте да пиете алкохолни напитки, особено ако не сте сигурни в техния произход. Запасете се с лекарства за първа помощ при отравяне, без да забравяте ентеросорбентите.

СТРЕЛЕЦ:

Представителите на зодия Стрелец през януари, е най-добре да насочат вниманието си към семейството и битовите проблеми. А тук, за съжаление, са се натрупали много неща, но в тази област, ще може бързо да доведете всичко до състоянието на идеала, за който вечно копнеете. Януари е подходящото време за завършване на ремонти, преместване, подреждане на домашното счетоводство. Началото на годината е време да поставите всичко на мястото си, да завършите започнатите по-рано дела, да обгърнете с любов онези, които преди това сте лишили от вниманието си.

Собствените ви деца, ще изискват много. Много от вас, ще бъдат изненадани от недостатъците във възпитанието им. Жалко, но не трябва да обвинявате друг, освен себе си за това. Много от вас бяха много заети със собствената си кариера и професионални дейности, лишавайки собствените си деца от внимание. Не е късно да обърнете тази ситуация, да поправите леко охладнелите отношения и да укрепите авторитета си.

Любов и семейство

В отношенията в семейството, ще цари хармония, ако вашият партньор, знае как да слуша и споделя вашият и мироглед. В противен случай, няма да намерите в тази област тихо пристанище. Трябва да изразявате чувствата и емоциите си по-открито, а не да пазите в себе си цялата негативност от събитията, случващи се в живота. Много често това се възприема от вашата половинка като непривързаност и студенина, а това, както знаете, не може да бъде от полза за връзката на двама любящи хора.

Необвързаните през януари не ги очаква промяна на ситуацията. Ще сте прекалено летаргични и унили от ежедневните неприятности и дребни задължения, за да привлечете вниманието на противоположния пол. Обикновено много внимателно се вслушвате в мнението на другите за себе си и се страхувате да не изглеждате в очите на хората аутсайдери, за това вероятно ще избягвате шумните партита и срещи.

Кариера и финанси

За разлика от повечето представители на зодиака, през януари не се очаква голям напредък в професионалната дейност. През почти целия първи месец на годината, ще трябва да изчиствате старите недовършени дела, да изплащате стари дългове и ще трупате обиди от живота. По принцип сте готови за промени вътрешно, но външните обстоятелства няма да позволят те да бъдат предприети, поне до втората половина на януари. Приемете това състояние на нещата. В близко бъдеще, ще бъдете компенсирани за всички неуспехи и неприятности.

По това време е по-добре да не вземате кардинални решения и да ги отложите възможно най-дълго. Не само, че няма да постигнете желания резултат, но и коригирането на грешките, допуснати през януари, ще ви отвлече от великите дела, за които съдбата ще даде зелена светлина в близко бъдеще. Бизнес пътуванията, командировките, операциите за покупка или продажба на недвижими имоти, също е по-добре да отложите за момента. Има много голям риск да срещнете безскрупулни хора, особено след като сте по-доверчиви, отколкото се изисква.

Здраве

Надарени сте от природата със силен имунитет и имате отлично здраве. Но нито един организъм не може да устои на поредицата от дребни неприятности и стресове, които ще се стоварят върху вас през януари. Затова е препоръчително по-често да излизате на открито, за да се слеете в едно цяло с природата.

Зимната природа ще ви даде добро настроение, заснежената иглолистна гора, ще ви зареди с енергия и кислород. Дори вечерната разходка по познатите улици на града, ще ви прави щастливи. Това ще подкрепи вашият дух, ще укрепи вашата жизненост и ще ви позволи да осъществите всичките си планове в най-близко бъдеще.

КОЗИРОГ:

Началото на 2023 г., ще бъде много успешно за представителите на зодия Козирог. Но ситуациите, започнали през януари, ще се запазят за дълъг период от време, само ако изпълнените определени условия. Обстоятелствата със сигурност ще са благоприятни. Месеца ще донесе материално благополучие, ако оставите мечтите си в миналото и се заемете сериозно с работа.

Розовите мечти постоянно ви отдалечават от поставените задачи, често се случва да мислите за някакъв бизнес, да обмисляте варианти за по-нататъшно развитие на събитията или мислено да преговаряте един и същ диалог, без да започне да прилагате всичко по-горе на практика. Не зацикляйте на своите вътрешни преживявания, а смело се захванете да реализирате идеите си или говорете с правилния човек. Времето за фантазиране и мечти приключи. Същевременно занемареното състояние на финансовите ви дела, ще изисква незабавна намеса.

Любов и семейство

Необвързаните, ще привличат погледите и вниманието на другите. Ще сте в страхотна форма, очите ще блестят, а кожата ще грее от здраве. Само не се втурвайте безразсъдно в новите запознанства, направете кратка пауза. И ако интересът на новия познат не се загуби, тогава такава връзка има всички шансове да стане перспективна. През януари има възможност за съдбовна среща. Пътищата ви могат да се пресекат с човек, който да окаже положително влияние върху целия ви живот. Много е вероятно да не забележите веднага, че сте срещнали точно такъв човек, затова бъдете внимателни към знаците на съдбата.

В семейните двойки, ще цари идилия и хармония. Отношенията ще са топли и приятелски и много двойки, ще почувстват прилив на предишната страст през януари. Това допълнително ще укрепи вашите позиции в семейството. Тези които имат отдана любовни отношения, е добре да си позволят си кратка съвместна почивка. Общуването с партньора и романтиката, ще превърнат почивката в истинска емоционална феерия. Връзката между вас ще стане толкова страстна, колкото в първите дни на запознанството!

Кариера и финанси

В работата трябва внимателно да следите всичко, което се случва около вас. Ако изпуснете нещо, може да не успеете да направите промените, които спешно се изискват от вас. Всички бизнес срещи, насрочени за януари, ще бъдат блестящи и ще донесат укрепване на финансовото ви състояние или повишаване на социалния статус. Подобно е положението и с покупката на луксозни стоки, кола, скъпа битова техника. Януари благоприятства и тези, които са решили да сменят работата си. Няма да е трудно да намерите нова, но най-вероятно това ще стане след напускане на предишното работно място.

Успех ще имате и при сключването на договори и създаването на нова фирма, ако те бъдат оформени в рамките на действащото законодателство. Ще трябва само ясно да спазвате всички формалности, за да избегнете неприятности в бъдеще. Бизнес пътуванията, командировките, промяната на местожителството, в този период са нежелани. Ще сте затънали в работа и ще има много въпроси, които ще трябва да решавате, било то в рамките на офиса, работното място или собствения ви дом.

Здраве

За разлика от общото добро състояние на нещата, вашият имунитет постоянно ще изпитва негативно въздействие от околната среда. Твърдият ритъм на живот, лошата екология и дори най-незначителният стрес, могат да разстроят вашето здраве. А това е опасно за вас, особено в период на повишаване на епидемиологичния праг на заболявания като грип, остри респираторни настинки и вирусни инфекции .

Опитайте се да рационализирате графика си, като отделите достатъчно време за почивка и сън, в противен случай здравословните проблеми едва ли ще бъдат избегнати и всяка настинка, ще ви оставя в леглото по-дълго от обикновено.

ВОДОЛЕЙ:

Представителите на зодия Водолей през януари, ги очакват много трудности и препятствия, които ще възникват по пътя ежедневно и ежечасно. Но не трябва да се паникьосвате и обезсърчавате. Вашите приятели с радост ще ви помагат, а помощта им, ше идва точно навреме и между другото, ще бъде само още един начин, да ви докажат своето добро разположение и искрена обич. Всички около вас знаят за вашата порядъчност и умение да създавате приятелства, за което се носят легенди във вашият близък кръг.

И този път, ще може да върнете еквивалента на оказаната помощ стократно навреме и без затруднения. От друга страна ежедневните и професионални трудности, само ще закалят вашият характер и ще ви подготвят за нов, много по-благополучен период в живота. До края на месеца нещата ще се променят, благодарение на умението да коригирате собствените си грешки и бързо да свиквате с променената среда в резултат на натрупания житейски опит.

Любов и семейство

Необвързаните, трябва внимателно да се вгледат в хората от най-близкия си приятелски кръг. Някъде съвсем наблизо има ваш таен обожател или почитател. След като влезете във връзка с този таен обожател, имате чудесната възможност да получите цяла гама от положителни емоции. И дори, ако тази романтика не се развие в нещо повече, тя със сигурност ще върне чувството на увереност в своята привлекателност и неустоимост, което ще бъде добра храна в този труден период за всички представители на знака.

В семейния живот, където вече е установен някакъв ред и има определени традиции и основи, всичко, ще е повече или по-малко благополучно. Брачният партньор е добре запознат с вашият характер и навици. Той знае, че някои изблици на раздразнителност или несговорчивост, винаги имат някаква причина. Трябва само откровено да признаете на любимия човек, че проблемът в отношенията се крие единствено в неприятностите, които се стоварват върху вашата глава в невъобразими количества. След този труден период, пълната хармония и безоблачното щастие, отново ще се върнат в живота на семейството, защото имате удивителната особеност правилно да избирате своята сродна душа.

Кариера и финанси

Ще трябва да изживеете може би най-трудния месец през 2023 г. Въпреки факта, че няма да настъпят никакви загуби и финансовото ви състояние, няма да претърпи особени промени. Обаче, ще трябва да работите много повече, а в същото време доходите ще останат на същото ниво. През целия януари, ще се борите с неприятностите и ще се опитвате да избегнете сложните ситуации с най-малко загуби. Бизнес срещите и пътуванията през януари в най-добрия случай няма да донесат очаквания успех, в най-лошия - ще се превърнат в значителни проблеми. Далеч от стените на дома или офиса, има голяма вероятност да срещнете човек, който доста да развали живота ви в бъдеще. Има голям шанс да бъдете измамени от бизнес партньор или недобросъвестен колега.

Във финансово отношение в известен смисъл, януари ще бъде повратна точка за повечето от вас. В миналото ще останат прибързаните и спонтанни покупки, надхвърлянето на финансовите възможности, непрактичността и дори известната небрежност по отношение на собствените пари. Януари ще ви научи да живеете благоразумно, разчитайки само на собствените си средства и през целия си живот, всеки месец да отделяте пари за черни дни.

Здраве

По отношение на здравето, не може да се похвалите със специални постижения. В продължение на целият месец, ще трябва да преодолявате много препятствия, да се борите с неприятности и няма да минете без последици за собственото си тяло. В резултат, може да се почувствате изцедени като лимон, вероятно е често главоболие, хронична умора и намалена жизненост.

Именно на този фон, могат да се развият различни болести. Артрит, артроза, остеопороза, ревматизъм са опасни заболявания, които са трудни за лечение и се изразяват със значителен синдром на болка. Именно от такива заболявания страдате по-често, от другите представители на зодиака. Самолечението на такива болести е опасно. Задължително посетете лекар.

РИБИ:

В началото на 2023 г. представителите на зодия Риби ще навлязат в период на финансова стабилност, макар и краткотрайна. Успяхте да извлечете урок, от собствената си неумереност в харченето през изминалата година. А за добрите ученици през януари, съдбата е подготвила малък подарък под формата на спокоен и проспериращ период в живота. Паралелно с това, ще трябва да помислите за бъдещия си живот, да съставите стратегически планове за по-нататъшното развитие, за да постигнете целите си възможно най-скоро. Повечето ще почувстват спешна нужда от незабавна промяна, но е препоръчително да отложите неийното начало за края на месеца.

Тогава всички проекти ще бъдат много по-лесни за изпълнение, като в същото време, ще може да разчитате на помощта на покровители. Първите седмици от месеца, ще преминат спокойно. През този период е добре да възстановите максимално силите си, като не забравяте, че почивката не е само лежане на дивана или парти с приятели, но и дълги активни действия. Заряда от сили, ще е много полезен. Защото точно сега има голям шанс да станете ръководител на нов проект, който ще е печеливш във всеки смисъл. Ако го изпуснете, следващият подобен шанс, може да бъде чак през лятото.

Любов и семейство

Януари е много благоприятен по отношение на хармонизирането на отношенията с близките хора. По това време, има голяма вероятност за разрешаване на минали конфликти и разногласия, укрепване на позициите в отношенията с партньори и роднини. За да направите това, трябва да положите поне минимални усилия, просто да слушате внимателно своя събеседник или опонент. Необвързаните през януари, ще имат страхотна възможност да променят своята ситуация.

Благодарение на влиянието на Луната и Венера, което ще се засили в средата на месеца, ще може буквално да блеснете с външния си вид и интелект, ще бъдете привлекателни и желани за лица от противоположния пол, а може дори да направите фурор в компанията на хора, които ви познават добре. Използвайте възможността да започнете нова връзка, ако самотата се е превърнала в бреме - всички връзки, започнали в началото на годината, могат да прераснат в дълготрайни отношения и да завършат със сватба.

Кариера и финанси

През януари, може да получите предложение, от което да се откажете би било просто нереално. Но точно сега трябва да включите трезвомислието и без излишни емоции да претеглите всички плюсове и минуси. Не се втурвайте безразсъдно, ако това предложение се отнася до смяна на работата или глобални промени в бизнес политиката на вашето предприятие. Трябва внимателно да обмислите всичко, да намерите информация от надеждни източници за професионалната репутация, на вашите потенциални бизнес партньори.

Възможно е след обективна оценка на всички фактори, трезвомислието да ви откаже от бъдещи промени. Но дори, ако след внимателно обмисляне решите, че предложението е наистина изкусително и отваря нови хоризонти в професионалната ви дейност, приемете го. Но с цялата си добросъвестност, присъща на вашият знак, се отнасяйте към юридическите тънкости при оформянето на договора. В живота ви са назрели глобални промени и е време да започнете да ги прилагате, затова ще се нуждаете от цялата си природна изобретателност.

Здраве

През януари черният дроб е застрашен. Новогодишните празненства за много представители на знака, няма да преминат без следа и този орган може да създаде проблеми в правилното си функциониране. В повечето случаи, за да се премахнат тревожните симптоми, ще бъде достатъчно просто да следвате диета, която ограничава количеството мазни, пържени и пикантни храни.

Не разчитайте твърде много на помощта на хепатопротекторите. Ако дискомфортът в дясното подребрие не изчезне, тогава най-правилното решение ще бъде, да потърсите медицинска помощ.

Източник: astrostar.eu, Снимка: pixabay.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук