ЦИК извади Светослав Витков и Владимир Кузов от президентската надпревара

2071 преглеждания

“Централната избирателна комисия с Решение № 3721-ПВР от 4 октомври 2016 г. е регистрирала за кандидат за президент Светослав Емилов Витков и кандидат за вицепрезидент Иван Велков Велков при условията на неприключила процедура за проверка на списъците с избирателите, подкрепящи регистрацията на независимите кандидати за президент и вицепрезидент на републиката.", се казва в решението на ЦИК, с което заличава кандидат-президентската двойка Светослав Витков и Иван Великов.

Същият текст присъства и в предходното решение на избирателната комисия, с която от изборите за президент и вицепрезидент, които ще се проведат на 06 ноември тази година се изважда и двойката Владимир Кузов - Борислав Ноев. И двете кандидат президентски двойки са издигнати от инициативни комитети, като след направената проверка в ГРАО е установено, че двойките нямат валидни 2500 подписа, каквито се изискват по закон, за да се включат в надпреварата за държавен глава. Инициативният комитет на Светослав Витков, е представил 3153 подписа, като след направената проверка е установено, че валидни са едва 2314, а при Владимир Кузов числата са съответно - 2706 представени и само 1223 валидни.

Както EspressoNews писа, след проведения вчера жребий, двете кандидат-президентски двойки получиха номер 1 и номер 8 в интегралната бюлетина. С изваждането им от надпреварата общия брой на кандидати, от които ще можем да избираме става 21.

Мария Маркова