Част от коледната украса в Костинброд стана обект на вандалски набези

439 преглеждания

Част от коледната украса в Костинброд стана обект на вандалски набези, съобщиха от Общината. 

„Непълнолетни лица с вандалски прояви счупиха и двете ръце на новия ни Снежен човек, намиращ се на площад „Иван Вазов“, който е част от коледната украса на град Костинброд!

В 18.00 часа, по време на спектакъла за запалване на коледните светлини на града,  част от коледната украса стана обект на вандалски набези!

След като били засечени от камерите на централния ни площад, три момчета на възраст около 15 години умишлено счупват ръцете на Снежния човек и се качват в шейната и на елена. Не е ясно с каква цел унищожават Коледната украса за децата на град Костинброд, поставена само преди 1 ден!

Хулиганските действия са заснети от общинските камери и кадрите ще бъдат препратени към РУ - Костинброд.

Силно се надявахме, че красотата и коледното настроение ще възпират подобни прояви на вандализъм, защото тази година община Костинброд положи много усилия и средства да се украси още повече градът ни. За жалост виждаме обратното - намират се хора, които не желаят да живеят сред красота и коледно настроение. Още по-жалко е, че това са деца – подрастващи костинбродчани.

Надяваме се, преди да извършим идентифициране на лицата, родителите им сами да предприемат необходимите педагогически мерки и да се свържат с нас!

Община Костинброд няма да престане да разхубавява града, но е крайно време да дадем отпор на подобни безобразия!

За пореден път се обръщаме към всички жители - не бъдете безразлични към подобни прояви! Коледният сезон изисква от всички нас да бъдем добри и да си даряваме положителни чувства!

Весели празници!“

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук