Червенокръстците от община Сливница отбелязаха Световния ден на първата помощ

1395 преглеждания

Доброволци и симпатизанти на Червения кръст от община Сливница почетоха Световният ден на първата помощ, който се отбелязва всяка година на 9 септември. Тазгодишната кампания премина под мотото „Домашни наранявания”. На тази тема беше и срещата с д-р Лозанова, която се проведе в салона на Община Сливница. Експертът запозна присъстващите с видовете домашни наранявания и начините за оказване на първа помощ, която може да осигури ефективна и бърза интервенция, за да помогне при травми и да подобри шансовете за оцеляване на човек в нужда.

Гости на срещата бяха и членовете на „Диабетно дружество”-Сливница, а неговият председател Райна Димитрова, запозна присъстващите с оказването на първа помощ при диабетно болните.

Представители на Младежкия червен кръст, с помощта на служители от КАТ-Сливница, раздаваха листовки на шофьорите за оказване на първа помощ при пътнотранспортни произшествия, което беше техният начин да отбележат празника.

Българският червен кръст е доброволна организация, която намира все повече последователи в община Сливница, отчетоха от местната структура на БЧК в деня на празника.

Световният ден на първата помощ се отбелязва от 2000 г. по предложение на Международната федерация на червения кръст и Червения полумесец. Той има за цел да акцентира върху приноса на доброволците на двете организации, обучени по първа помощ, които спасяват човешкия живот, без да правят разлика между хората.

EspressoNews