‘’Дневен център за работа с деца на улицата'' представи фотоизложба под надслов: „Багрите на есента"

1132 преглеждания

На 22.11.2016г. от 16:00 ч. в Дневен център за работа с деца на улицата се проведе фотоизложба под надслов: „Багрите на есента“, информира община Костинброд.

Младите фотографи от новосформирания курс по фотография представиха своите творби и споделиха пред гостите на събитието, какво ги е вдъхновило да създадат фотографиите, какво ги е впечатлило и докоснало по време на заснемането им.

Водещата курса по фотография г-жа Емилия Малинова сподели, че предстоящите теми върху които ще работят участниците от курса  са портретна черно-бяла фотография и репортажна фотография и информира гостите, че минимум по една от фотографиите на децата ежемесечно ще бъдат публикувани в местния вестник, където от този месец курса по фотография ще разполага със своя рубрика „Чудесата на детските ръце” .

 „Дневен център за работа с деца на улицата” съществува от 2008г. на територията на община Костинброд. Намира се в сградата на Читалище „Иван Вазов”. Ползващите социалната услуга са деца с: поведенчески проблеми, деинституционализирани в общността, нуждаещи се от социализиране в средата; деца произхождащи от асоциални семейства с цел консултиране и адаптиране за преодоляване на конфликтни ситуации между самите тях и техните родители.

Децата участват в различни ролеви игри, повишаващи самооценката им, различни ателиета, ангажиращи тяхното внимание и интереси. Взимат активно участие в различни обществени мероприятия и конкурси.

ДЦРДУ работи съвместно с институциите „Дирекция социално подпомагане” – град Костинброд, МКБППМН – Община Костинброд и учебните заведения намиращи се на територията на общината, също така и с Общинска администрация – град  Костинброд.

ЕspressoNews

*Снимки: Община Костинброд