Завърши Випуск 2019 на ЧНГ „Ерих Кестнер“

1804 преглеждания

Бъдещите първокласници получиха своите грамоти

Вълнение и много емоции предизвика един от най-очакваните дни в годината за възпитаниците на ЧНУ „Ерих Кестнер“. На празничния 17 май с трепет бяха изпратени зрелостниците от Випуск 2019 и връчени грамотите на бъдещите първокласници.

По традиция празникът започна с раздаването на Немските езикови дипломи DSD II на абитуриентите.  Специални гости на церемонията бяха Йорг Каснер - консултант и координатор за немски език в България и Лопеш Де Са, заместник-консултант и координатор за София. Присъстваха още членовете на управителния съвет на ЧНУ „Ерих Кестнер“, учители, много родители и близки на абитуриентите.

Връчването на DSD II дипломите започна с музикалните поздрави, които Тина Близнакова от 9 клас и Антон Антов от 10 клас отправиха към присъстващите. Като домакин, приветствие към абитуриентите и гостите поднесе и директорът на гимназията Лидия Василева. В своето слово тя изрази увереност, че младежите от Випуск 2019 ще имат множество успехи и занапред, а като един от основните фактори за това директорът изтъкна именно добрата подготовка и високото ниво на образованието, което те са получили в ЧНГ „Ерих Кестнер“ през изминалите години.

Присъстващите поздрави и г-н Каснер, който сподели изключителния си опит като преподавател на Випуск 2019 и разказа за множеството приятни емоции, изпитани по време на работата му с учениците от гимназията. Каснер не скри своята гордост от напредъка на учениците и от отличната подготовка, която са доказали и на изпита за придобиване на Немска езикова диплома. Той завърши обръщението си с изненада - съобщи, че дванадесетокласничката Анелия Антова печели пълна стипендия за следване в Германия на Немската служба за академичен обмен DAAD - една рядка и много ценна стипендия, която се присъжда само на 120 ученици от цял свят.

От името на учениците Мирто Испириду отправи благодарност към преподавателите в гимназията като подчерта, че благодарение на тяхната работа, внимание и всеотдайност, Випуск 2019 може да се гордее със своите многобройни успехи и постижения.

Церемонията продължи с връчването на дипломите на завършващите, след което г-жа Василева произнесе специално слово за изпращането на г-н Каснер след шестгодишната му дейност в България и в ЧНГ „Ерих Кестнер“. Директорът на гимназията благодари на Каснер за ярката следа, която оставя след себе си като високо ценен колега и обичан учител. С вълнение г-н Каснер на свой ред прие подаръци от ръководството на училището и учениците. Последва коктейл в чест на абитуриентите, след който празникът продължи в двора на Основното училище.

Г-жа Василева отново приветства всички гости на празника, след което връчи 4 грамоти за издигане авторитета на гимназията. Слово произнесе и г-жа Маринова – класен ръководител на абитуриентите. В края на официалната част Константин отправи благодарности от името на завършващите дванадесетокласници. 

По традиция празничният ден продължи с концерта на дейностите, който малчуганите от детската градина и от подготвителен клас с трепет подготвиха и представиха на своите близки, роднини и приятели. За поредна година те изпъстриха тържеството със своите музикални поздрави и танцови изпълнения. Като впечатлиха публиката с многобройните си таланти и заслужиха бурни аплодисменти, те подготвиха всички за кулминацията на празничния ден, а именно - момента, в който абитуриентите връчиха грамотите на бъдещите първокласници.

За емоциите на всички до финала на събитието се погрижи групата на Борис Георгиев от 10 клас, чийто рок концерт създаде много настроение на присъстващите.

Тържеството приключи с много снимки, искрени емоции и обещания, че завършващите ще се връщат в ЧНУ „Ерих Кестнер“ винаги, когато могат, защото тук е мястото, което чувстват като втори дом и с което свързват щастливи моменти и верни приятелства.

EspressoNews

Източник: ЧНГ „Ерих Кестнер“

Снимки: ЧНГ „Ерих Кестнер“