Дефиле с народни носии и концерт на ДесиСлава забавляваха костинбродчани

1093 преглеждания

По случай 46-годишнината на града

С дефиле на фолклорни ансамбли и концерт на ДесиСлава продължиха честванията по случай празника на град Костинброд.

Вечерта на 16 септември започна с шествието на 10 танцови формации, които украсиха ул. „Охрид“ в града с пъстротата на носиите си от всички етнографски области. Дефилето започна от ЖП гарата и завърши на площад „Иван Вазов“. Дефилето бе водено от специалните гости - гайдарски състав „Петко Войвода“ и формация тъпани „Тропа Ангелес“.

Участие в дефилето взеха костинбродските ТС „Зорница“, към НЧ „Иван Вазов-1947″, ТС „Ритми“, към НЧ „Св. Св. Кирил и Методий-1920“, ТС „Зора”, към НЧ „Заря-1914”, школите по изкуство „Емиданс“ и „Иркапей“ към НЧ „Г. С. Раковски-1928″, с. Драговищица, ТС „Релакс“, към НЧ „Нов живот-1919”, с. Петърч, ТС „Хоп-троп”, към НЧ „Елин Пелин-1930″, с. Голяновци, ТС „Хайдушки ручей”, към НЧ „Труд и просвета-1941″, с. Градец, ТС „Омайниче”, към НЧ „Разум-1922”, ТШ „Анима” и ТС „Феникс“, гр. Костинброд. Към шествието се включиха и децата от Дневен център за работа с деца на улицата. Финалът беше на централния градски площад „Иван Вазов“, на който танцьорите бяха посрещнати от водещия Милен Иванов от БНТ и стотици жители и гости на общината.

Поздравление към присъстващите отправи от сцената председателят на Общински съвет-Костинброд д-р Атанас Тенев.

Д-р Тенев поздрави всички самодейците, изпъстрили с дефилето Костинброд и подчерта, че за Община Костинброд приоритет винаги са били децата и всички инфраструктурни обекти, които се изграждат са за тях.“

Положителните емоции и ведрото настроение се покачиха до максимална степен и с изпълненията на ДесиСлава, която пя със сърце и душа за костинбродчани.

Гости на събитието бяха и кметът на Костинброд Трайко Младенов, неговите заместници инж. Габриела Трайкова и Александър Ненов общински съветници - Даниела Станкова, Анелия Велева, Димитър Григоров и  Иван Иванов, кметове на населени места и почитатели на българския фолклор и попфолк. Повече снимки от събитието може да видите ТУК.

Кулминацията на тържествата по случай празника на град Костинброд ще бъде на 17 септември - денят, в който християнският свят почита светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София. Финалът на честванията ще започне в 19:30 ч., на площад „Иван Вазов“, когато ще се състои официалната част на „Празник на град Костинброд“. Финалът не празника ще постави рапърът 100 Кила, с концерт от 20:00 ч. 

Снимки и видео: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук