Започна изграждането на централния градски парк в град Костинброд

2925 преглеждания

Срокът на изпълнение на проекта е 360 календарни дни

Започна изграждането на централния градски парк в град Костинброд. Кметът на община Костинброд – Трайко Младенов, заедно с екипа си инж. Габриела Трайкова, инж. Теодора Гогова и Александър Ненов провериха на място строителните дейности по градския парк.

Проектът „Ботаническа градина-парк“ се намира в УПИ VI „За учебен полигон“ срещу Професионална гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство „Св. Георги Победоносец“, гр. Костинброд. За строителството на парка има подписан договор с избрана фирма изпълнител. Срокът на изпълнение – 360 календарни дни.

На територията на парка започват сериозни строителни дейности, като вече е изградена писта за велосипеди, тротинетки и ролери. Предстои поставянето на скейтборд съоръжения.

Бъдещият градски парк предвижда поетапно изграждане на алейна мрежа, детски площадки за игра, скейтборд площадка, оформяне на зелените площи, изграждане на малък амфитеатър, велоалеи, обособяване на нови паркоместа.

Само след по-малко от една календарна година жителите и гостите на град Костинброд ще може да се наслаждават на разходки и отдих в новия парк.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук