Министерството на туризма и община Царево призовават туристите и туроператорите да не се евакуират сами

1341 преглеждания

Обявено е извънредно положение в община Царево, валят обилни дъждове по Южното Черноморие

Министерството на туризма и община Царево призовават туристите и туроператорите да не се евакуират сами. Евакуация, ще бъде направена само там, където към момента се налага такава, организирана от кризисния щаб в града.

Министърът на туризма Зарица Динкова проведе спешни разговори с кметовете в района на Южното Черноморие и увериха министъра, че към момента няма бедстващи туристи, които са настанени в откъснатите хотели. Те са евакуирани в горните етажи на хотелите и имат вода и храна.

Заради обилните валежи е обявено бедствено положение в община Царево, а движението към квартал „Василико“ е прекъснато, заради разрушен мост.

Ситуацията е станала изключително тежка, защото повече от 10 часа вали проливен дъжд. Прелели са дерета, реките са излезли от коритата, отнесени са и мостове в засегнатия район. Водата в къмпинг Арапя е достигнала 2 метра. МВР провежда спасителни операции за хората в опасност, има отнесени автомобили в морето. Под вода е и село Кости, което се намира във вътрешността на Странджа, заради преливащата река Велека.

Всички ангажирани институции Жандармерия и ГД Пожарна безопасност и защита на населението са на място за оказване на помощ и овладяване на кризисната ситуация.

Източник и снимки: tourism.government.bg

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук