На днешния ден: Родена е Синди Крауфорд

517 преглеждания

Тя е един от най-успешните супермодели на 20 век

На 20 февруари 1966 г. в градчето Декалб, щата Илинойс е родена Синди Крауфорд. Тя е открита за модата случайно, от фотограф, когато е на 16 години. Завършва гимназията в родния си град с отличие и е приета с академична стипендия, за да изучава инженерна химия. След една година се отказва от обучението и започва да работи за фотографа Виктор Скребенски. През 1986 г. се мести в Ню Йорк, където подписва договор с модна агенция Елит. Печели бързо популярност и се превръща в една от модните икони през 80-те и 90-те години на 20 век.

1

Заедно с Ел Макферсън, Наоми Кембъл, Клаудия Шифър, Кристи Търлингтън и Линда Еванджелиста променят изцяло модната индустрия и професията модел и се превръщат в супермодели, разпознавани, харесвани, следени и търсени в целия свят.

2

Синди Крауфорд многократно е на корицата на водещи модни списания, сред които са Vogue, People, Elle, Cosmopolitan и Allure и др. Работи с редица световни марки и е лице на продукти на Versace, Escada, Revlon, Maybelline, Clairol и много други, като печели милиони от своите договори.

Популярността и нараства допълнително и благодарение на записаните от нея видеа, с упражнения, които всеки може да прави вкъщи, за да се поддържа във форма. Снима се в клипа на песента Freedom на Джордж Майкъл и играе главна женска роля в екшъна „Честна игра“, където си партнира с  актьора Уилям Болдуин.

Два пъти се снима за Playboy, като е поставена на 5-о място в класацията „100-те най-сексапилни звезди“ на сп. „Playboy“. През 2002 година е включена в класацията „50-те най-красиви хора на планетата“ от сп. „People“.

Отказва се от активна модна кариера през 2000 г. Има два брака, първият с холивудската звезда Ричърд Гиър, който се оказва неуспешен и бездетен и за втори път с Ранди Гарбър, с когото имат две деца. Синди Крауфорд е висока 175 см. Мерките ѝ в активните години на модел са 86-66-91 и тежи 59 кг.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук