ОФК с нова стъпка към спасението си! Костинбродчани с нови три точки в актива си след победа над дубъла на Славия!

1440 преглеждания

При отлични условия за футбол, двата отбора изиграха срещата на високо ниво, като нашите момчета влязоха в двубоя доста по-активно и на няколко пъти бяха близо до откриването на резултата

ОФК Костинброд постигна втора поредна победа,след като в отложена среща надви дубъла на Славия с минималното 1:0. Точен за нашите момчета отново бе Борислав Будинов в 45-та минута.
 
При отлични условия за футбол, двата отбора изиграха срещата на високо ниво, като нашите момчета влязоха в двубоя доста по-активно и на няколко пъти бяха близо до откриването на резултата. Още в 10-та минута възпитаниците на старши треньора Христо Коилов бяха много близо до гола, но останалият очи в очи със стража на гостите Димитър Владимиров стреля встрани от вратата. Три минути по-късно Лъчезар Георгиев проби от ляво и сложи топката на главата на Георги Божилов, но изстрелът му с глава попадна в ръцете на стража на белите. В 22-та минута славистите бяха много близо до това да открият резултата. При разбъркване в наказателното поле на костинбродчани, топката попадна в краката на футболист в бяло, който стреля, но Валентин Галев с отлична намеса не позволи топката да влезе във вратата, пазена от него. В 27-та минута костинбродчани получиха още една отлична възможност да поведат, но изстрелът на Борислав Будинов от близо премина над вратата на гостите. Все пак в 45-та минута логичното се случи. След центриране от корнер Борислав Будинов се извиси над всички и матира стража на гостите.
 
През второто полувреме нашите момчета на няколко пъти бяха близо до това да сложат точка на спора, но късмета не бе на тяхна страна. Гостите от своя страна не създадоха сериозни опасности пред вратата на Галев и така костинбродчани се поздравиха с трите точки.
 
С победата си днес ОФК прави още една крачка към своето спасение, след като се изкачват до 14-та позиция във временното класиране на 5 точки от зоната на изпадащите. Следващият противник на нашите момчета е носителят на купата на аматьорската футболна лига отбор на Вихрен Сандански. Срещата е в Събота /13.04.2024г./ на стадион ,,Бенковски” от 16:00 часа.
 
Източник и сн.: ОФК Костинброд - 2012