Престижна награда в категория “Предприемчива община” за Костинброд

515 преглеждания

Националният зелен форум се организира в град Казaнлък и е на тема „Интегриращата роля на общините в Зелената трансформация и дигитализация“

На националния зелен форум на Асоциацията на българските градове и региони /АБГР/ кметът на община Костинброд, г-н Трайко Младенов, получи престижна награда в категория “Предприемчива община”.
 
Призът бе връчен от Норбърт Бекман Диркес - ръководител представителство България на KONRAD ADENAUER STIFTUNG.
На същия форум заместник - кметът на община Костинброд г-н Александър Ненов бе избран за член на управителния съвет на Асоциацията на българските градове и региони /АБГР/.
 
Националният зелен форум се организира в град Казaнлък и е на тема „Интегриращата роля на общините в Зелената трансформация и дигитализация“. АБГР в рамките на форума чества и своята 20 годишнина.
 
Община Костинброд е сред четирите партньора на проекта “Активни граждани за енергийно независими общини”. Основната цел на проекта е повишаване на гражданската осведоменост в общините Трявна, Дряново, Костинброд и Панагюрище и енергийната демокрация, посредством колективни действия за подкрепа на енергийния преход.

Източник и сн.: Община Костинброд