Рецепта на седмицата: Салата с булгур, чери домати и авокадо

13488 преглеждания

Вдъхновяваща свежест и изобилие от вкусове

Булгурът е хранителен дар от древността, който носи със себе си не само богатство на вкусове, но и изобилие от здравословни ползи. Този варен и смлян пшеничен продукт е станал неделима част от кухнята на много култури, предоставяйки хранителни вещества на тези, които го консумират.  Ето и една рецепта за вкусна салата с булгур, чери домати и авокадо. 

Необходими продукти:

1 ч. ч. булгур

1 ч. ч. чери домати, нарязани на половинки

1 голямо авокадо, нарязано на кубчета

1 краставица, нарязана на тънки кръгчета

½ ч.ч. пресен копър, нарязан на ситно

¼ ч.ч. зехтин

2 с. л. пресен лимонов сок

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Поставете булгура в голяма купа и залейте с вряща вода, колкото да го покрие. Покрийте с капак и оставете за 15-20 минути, докато булгурът абсорбира водата и стане мек. След като булгурът е готов, разровете го с вила и оставете го да изстива на стайна температура. Добавете чери доматите, авокадото, краставицата и копъра.

В малка купа смесете зехтина, лимоновия сок, солта и черния пипер. Разбъркайте добре. Полейте салатата с приготвения дресинг и нежно разбъркайте, за да се смесят вкусовете. Оставете салатата да почива в хладилника за около 30 минути преди сервиране, за да се даде време на вкусовете да се смесят и обогатят.

Търсите „Нещо вкусно“? Още интересни предложения вижте тук:

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук