Вело и скейт писта Костинброд е вече готова за ползване

568 преглеждания

Sk8brod.23 се намира до новоизграждащия се градски парк

Вело и скейт писта Костинброд е вече готова за ползване. Sk8brod.23 се намира до новоизграждащия се градски парк и е готова да бъде ползвана от всички желаещи. Новата придобивка на община Костинброд (ПЪМПТРАК) е уникална и единствена за Западна България. Подобни модулни има само в град Ямбол, Бяла /Варненско/ и Дряново.

С направата на този Модулен Пъмптрак общината предоставя на младежите и възрастните жители забавление със свободен вход до съоръжението. Подходящо е за деца, но придружавани и наблюдавани от родител или настойник. Съоръжението може да бъде ползвано от всички желаещи да го посетят с велосипед, скейтборд, тротинетка, ролери, блейдери, включително и хора в неравностойно положение.

Всички тези спортове спомагат цялостно за човека, учат го на алтернативно придвижване, баланс, изкуство, и здравословност. Като цяло спортуващите скейтбординг, каране на колело и ролери са по-жизнени и здрави. В момента „БМХ“ карането и скейтборда са вече олимпийски спортове.

От днес в град Костинброд може да се практикуват тези спортове и това е само началото. Община Костинброд благодари на „Фючър Индъстрис“ и Артистите от 432 крила, и Люлин Концепт за прекрасното място, което може да даде нова културно спортна вълна в цялата община.

Pumptrack се състои от магнати, извити завои и малки профилирани помпи, подредени специално, за да позволят ускоряване и поддържане на висока скорост без педали. Съоръжението по безопасен начин позволява да свикнете с велосипеда и помага за развитието на координацията.

Посетете го, намира се в новоизграждащия се парк, срещу Професионална гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство „Св. Георги Победоносец“.

С изграждането на Градския парк и Ботаническа градина цялата зона ще се превърне в любимо място за разходки, спорт и отдих за всички жители на община Костинброд.

к

к

к

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук