Впечатляващи возила и тази година участваха в Парада на руските и съветски автомобили в Драгоман

556 преглеждания

Над 30 автомобила и 7 мотора се включиха в проявата

Над 30 автомобила и 7 мотора се включиха в тазгодишното издание на Парада на руските и съветски автомобили, който се проведе за втора поредна година в Драгоман. Организатор на атрактивната проява, която се състоя на 15 юни, е община Драгоман, а за празничното настроение на участниците и гостите се погрижи група „Грамофон“, която изпълни емблематични руски песни.

Официални гости на събитието бяха: Константин Артюшин – търговски представител на Русия в България, Сергей Николашин – зам.-търговски представител и представител на Държавна корпорация „Ростех“ в България, Алексей Новоселов – съветник на Посолството на Русия в България, Олег Андросов – сътрудник към Търговското представителство на Русия в България и Николай Борисов – заместник областен управител на Софийска област.

Непосредствено преди официалното откриване на Ретро автомобилния парад, руските гости, заедно с кмета на община Драгоман Андрей Иванов и зам.-кмета Лидия Банкова, поднесоха венци и цветя и се поклониха пред паметника на загиналите в района на гр. Драгоман съветски военни летци във Великата Отечествена война на 26-ти септември 1944 г. Гостите изразиха задоволство от отлично поддържания паметник от страна на общината, което е свидетелство за високо хуманно и цивилизовано отношение към историята и историческите събития. След отдадената почит към геройски загиналите, делегацията разгледа Спортната зала, Туристическия информационен център, паметника на Васил Левски и др. забележителности и важни обекти в града.

На тържественото откриване на Автомобилния парад кметът и гостите приветстваха участниците и разгледаха изложените автомобили и мотори. Най-голямо впечатление у всички предизвика автомобил с марка „Москвич“, модел 401, произведен 1954 г. със собственик Емил Петров от град Ямбол. На голям интерес се радваше и автомобил с марка „ГАЗ“, модел 22, година на производство – 1966, със собственик Васил Филипов. И двата автомобила бяха отличени с награди.

Грамота за традиционно местно участие бе връчена от кмета Андрей Иванов на Недялко Недялков от гр. Драгоман, който участваше в Парада с три собствени ретро-мотора, както и на Венелин Георгиев, който взе участие с автомобил ВАЗ - 21011.

Партньори на Втория ретро парад на съветските и руските автомобили са: Лада Клуб – България, Клуб Москвич и списание „Автокласика“ – първото специализирано издание за класически автомобили и мотоциклети в България.

Източник: Община Драгоман