Драгоман ще има свой волейболен клуб

7177 преглеждания

Клубът вече има своя емблема и отличителен знак

Драгоман ще има свой волейболен клуб. Клубът е основан през 2024 година с амбициозна мисия да популяризира волейбола в по-малките населени места и да предостави на децата и младите хора, от целия регион, възможност за спортно развитие. Клубът е резултат на тясно сътрудничество с Община Драгоман, която стои твърдо зад инициативата и осигурява необходимата подкрепа и ресурси. ВК Драгоман вече има своя емблема и отличителен знак. В процес на закупуване са и екипите на отбора. Освен жени и момичета старша възраст – родени след 2006 г., ще функционира и детска волейболна школа, която ще тренира децата на Драгоман и региона. Тренировките ще се провеждат 2-3 пъти седмично, а домакинските мачове – според Календара на Българската федерация по волейбол.

Председател на „Сдружение Волейболен клуб Драгоман“ е Филка Стоянова, а ст. треньор на отбора ще бъде Добромир Лазаров – известно име в българския волейбол /тренирал е отборите на ЦСКА, Левски и др./. Сред спомоществователите на отбора ще бъде фирма „Люник“, както и други фирми от региона, които ще бъдат обявени в края на месец юли. Тогава ще бъдат представени и новите попълнения в отбора.

В първата година от създаването си, ВК Драгоман взима участие в женската волейболна Демакс лига, както и с отбор в девойки старша възраст. Това участие е само началото на стремежа на клуба да изгради силна и конкурентоспособна волейболна общност в региона. Следващата важна стъпка за клуба е мини волейбол за деца до 12 години.

На провелата се на 26 юни 2024 г. сесия на ОбС-Драгоман, общинските съветници гласуваха предоставянето на част от Спортната зала за нуждите на Клуба. Докладната записка бе внесена от председателя на ОбС-Драгоман – Моника Георгиева, по искане на „Сдружение Волейболен клуб Драгоман“. Общинският съвет упълномощи кмета на община Драгоман да издаде заповед и да сключи договор за безвъзмездно предоставяне на част от Спортната зала, за срок от 5 години, на „Сдружение Волейболен клуб Драгоман“. Спортната зала се предоставя само по времето необходимо за организиране и провеждане на мероприятия от спортния календар на волейболния клуб и необходимото време за провеждане на подготвителен тренировъчен процес.

1

2

Източник и снимка: Община Драгоман