Заместник-кметът на Враца посрещна гости от шест държави

112 преглеждания

Срещата е програма „Еразъм+“

Заместник-кметът Петя Долапчиева прие гости от шест държави, които участват по международен проект „От знания към компетентности“, в рамките на Програма „Еразъм+“. Делегацията включва преподаватели на учебни заведения, които са партньори на СУ „Козма Тричков“. Държавите, участващи в проекта са - Румъния, Естония, Италия, Турция, Португалия и Полша. На дискусията присъства и директорът на врачанското средно училище - Нели Борчева.

„За мен е удоволствие да ви приветствам от името на кмета Калин Каменов. В рамките на своето посещение във Враца ще имате възможността да се запознаете с богатото културно-историческо наследство на региона и с природните му забележителности. Пожелавам ви да изградите трайни приятелства и да работите по още нови проекти!“, каза в приветствието си Петя Долапчиева.

Срещата продължи с представяне на всеки един от партньорите и на дейностите по проекта, които включват подобряване на постиженията на учениците по основните умения – роден език, математика и природни науки, както и умения за общуване на чужди езици.

В края на дискусията, заместник-кметът Петя Долапчиева и ръководителите на чуждестранните групи си размениха тематични подаръци, представящи забележителностите на отделните страни.

EspressoNews

Снимки: Община Враца