Започна приемът на заявки за участие в „Парад на детската забавна песен“ 2019

829 преглеждания

Музикалният конкурс ще се проведе на 14 декември

Започна приемът на заявки за участие в десетия ежегоден музикален конкурс „Парад на детската забавна песен“. Събитието се организира от Община Костинброд, НЧ „Иван Вазов-1947“ и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Конкурсът е подкрепен от Съюза на българските композитори.

Парадът на детската забавна песен ще се проведе на 14 декември в Костинброд. Той има за цел да издирва и подкрепя талантливи музикални изпълнители на възраст от 3 до 16 години и да популяризира творческите им постижения.

Организаторите си поставят още и задачата да мотивират младите изпълнители за сценични изяви пред публика, както и да превърнат „Парада на детската песен” в любимо място за срещи и творчески контакти на деца, занимаващи се с музика и на техните музикални педагози.

Според регламента, в „Парад на детаската забавна песен” могат да участват деца от детски градини, училища и музикални формации към читалища или друг вид организация или сдружения в сферата на културата от община Костинброд и Република България. Право на участие имат също индивидуални изпълнители - до 4 (четири) от всяка възрастова група от едно училище, детска градина или музикална формация; вокални формации (групи) - по 2 (двама) за всяка възрастова група  от едно училище, детска градина или музикална формация.

Конкурсът ще протече в следните възрастови категории:

I група - от 3 до 7 години;

II група - от I до IV клас;

III група - от V до VII клас.

Участниците имат право да изпълнят по две песни в рамките на общо до 5 (пет) минути, а професионалното жури ще оценява техните вярна интонация, художествена интерпретация и артистично представяне пред публика. Конкурсните песни са по избор на изпълнителите от областта на детската и забавна песен. Те могат да се представят без съпровод (a capella), със синбек или инструментален съпровод на живо.

Младите таланти ще се състезават за първото място, както и за две специални награди - Голямата награда на Кмета на община Костинброд, Специална награда на съюза на българските композитори и Специална награда на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Заявките за участие се подават до 23:59 ч. на 6 декември 2018 г. на email - ch.iv.vazov@abv.bg . След този срок заявки не се приемат. Генералната репетиция с ръководителите ще се проведе на 13 декември от 16:00 ч. в НЧ „Иван Вазов-1947“, гр. Костинброд.

Събитието ще започне в 16:00 ч. на 14 декември с изпълнения на заявените участници. В 18:00 ч. е времето за оценки от страна на журито. От 19:00 ч. е спектакълът-мюзикъл за деца ‚Двеста хитринки“ на Симфонета Враца. Парадът на детската забавна песен ще завърши с награждаване на победителите, което е предвидено за 20:000 ч.

Допълнителна информация може да бъде получена в Общинска администрация-Костинброд, отдел „СХД“, стая №10. Лице за контакти: Бистра Боянова - ст. експерт „Организатор на мероприятия, връзки с обществеността и международна дейност“, тел.: 0882 271 169

Заявката за участие и пълния регламент на конкурса вижте ТУК.

EspressoNews

Снимка: Община Костинброд