Избори 2024: Денонощна телефонна линия за сигнали за нарушения

3477 преглеждания

Сигналите трябва да са относими към дейността на МВР

До 10 юни 2024 г. в Министерството на вътрешните работи ще функционира денонощно открита линия - телефон 02 90 112 98 и имейл izbori@mvr.bg - за сигнали за нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес.

През същия период и в ОДМВР-София ще функционира денонощна телефонна линия 02/982-50-93  и e-mail: odmvr-sofia@mvr.bg  за приемане на сигнали, свързани с нарушения на изборния процес при подготовката и произвеждането на избори за членове на Европейския парламент от Република България и избори за народни представители за Народно събрание на 09 юни 2024 г.

Осигурената допълнителна възможност е част от предприетите от МВР мерки за ефективно противодействие на престъпления против политическите права на гражданите, обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на изборите за народни представители и за членове на Европейския парламент от Република България. Подаваните на откритата линия сигнали, трябва да са относими към дейността на МВР по време на изборния процес.

Източник: ОДМВР-София

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук