Институциите в Софийска област имат готовност за изборите

244 преглеждания

Засилват контрола по спазването на противоепидемичните мерки

Областният управител на Софийска област Радослав Стойчев проведе среща с представители на 26-та РИК, РЗИ-Софийска област, ОД на МВР-София, СДВР, ЧЕЗ, РДПБЗН, районният прокурор във връзка с предстоящите избори за президент, вицепрезидент и народни представители на 14 ноември 2021 г.

Директорът на РЗИ заяви, че към този момент областта е в червената зона, като до изборите се надява заболеваемостта да спадне.  Съветът към участниците в изборите е да си поставят трета доза ваксина, ако са изминали 6 месеца от предходната.

Директорът на ОД на МВР обяви, че имат готовност да обезпечат изборния процес и да поемат охраната на секциите. Ще бъде засилен контролът по спазване на противоепидемичните мерки.

Районният прокурор Наталия Николова заяви, че също имат готовност за изборите.

От ЧЕЗ обявиха, че има осигурени захранващи генератори, в случай на проблеми с тока. Ще има дежурни екипи на разположение.

В изборната нощ, с цел превенция и строго спазване на противоепидемичните мерки ще се направи организация да има отделни коридори на влизащи и излизащи от РИК, както и обособени помещения за престой на представителите на СИК по общини.

Източник и снимка: ОА - Софийска област

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук