Калин Каменов: „Днес, повече от всякога, имаме нужда от будни граждани, които да ни вдъхновяват с примера си!“

209 преглеждания

За втора година във Враца връчиха наградите „Вестител“

„В навечерието на 142-та годишнина от освобождението на Враца, провеждаме за втори път наградите „Вестител“, отличавайки наши активни съграждани, които работят за развитието на града ни. Това са хората, даряващи своето време, средства и енергия, за да помагат и да бъдат съвременните вестители. Днес, повече от всякога имаме нужда от будни и съвестни граждани, които да ни вдъхновяват със своя пример и доброта. Присъствието на толкова хора показва, че има смисъл да показваме добрия пример и поради тази причина - наградите ще се превърнат в традиция! Бъдете активни, създавайте и променяйте, защото само по този начин Враца ще продължи да се развива.“, с тези думи кметът Калин Каменов поздрави присъстващите на вторите годишни награди „Вестител“.

Церемонията започна с изпълнение на песента „Родна земя“ от талантливата Илона Иванова.

Първите отличени с приза „Вестител“ бяха членовете на СНЦ „Вестители-2007“, с председател д-р Хрисим Чучков, които подпомагат деца от града в неравностойно положение, чрез стипендии. Наградата връчи кметът Каменов.

Предприемачът Николай Йончев бе награден за изградения параклис във вилната зона на врачанските лозя, който е създаден изцяло заради живеещите там.

Грамота „Вестител“ получи и един от най-големите дарители за построяването на храма „Свето Рождество Богородично“ в квартал „Кулата“ - Славейко Спиридонов. За реализирането на проекта за православна обител в населеното място, врачанинът е дарил имот и  над 30 000 лева.

За обединяване на жителите, извисяване на духовните ценности и възпитание на децата във вярата в Бог, бе отличен и Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий.

В рамките на церемонията, кметът Калин Каменов награди и петте майки, организирали три благотворителни каузи, под мотото „Играем заедно“, с които да бъдат закупени съоръжения за деца в неравностойно положение. Общите усилия на Диана Младенчова, Светослава Иванова, Виолина Дамянова, Меги Ковачева и Ана Митева допринесоха за събирането на 6 873 лв., като с част от средствата ще се закупят съоръжения, които да се монтират в детската площадка на Дневен център „Зорница“.

Програмата продължи с изпълнения на балерините от студио „Арт“ към читалище „Развитие 1869“.

На събитието присъстваха още: заместник-кметовете на Община Враца - Мария Попова и Петя Долапчиева, секретарят на местната администрация - Нина Дакева, главният архитект - Чавдар Спасов, призьорите от първите награди „Вестител“, ученици, общественици и граждани.

Наградата „Вестител“ цели да поощри гражданската активност сред жителите на града и да популяризира авторите на добрите идеи.