Магията на песента отново ще завладее Костинброд с „Парад на детската забавна песен”

367 преглеждания

Музикалната надпревара ще се проведе на 10 декември

След двегодишно прекъсване, в Костинброд отново ще се проведе музикалният конкурс „Парад на детската забавна песен“. Събитието се организира от Община Костинброд, НЧ „Иван Вазов 1947“ и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Конкурсът е под егидата на Съюза на българските композитори.

Заявки за участие се подават до 23:59 ч. на 5 декември 2022 г. на email - ch.iv.vazov@abv.bg. След този срок заявки не се приемат. Заявките за участие могат да бъдат изтеглени от ТУК

„Парад на детската забавна песен 2022“ ще се проведе на 10 декември, от 16.00 ч., в НЧ „Иван Вазов 1947“. Конкурсът има за цел да издирва и подкрепя талантливи музикални изпълнители на възраст от 3 до 16 години и да популяризира творческите им постижения, мотивира младите изпълнители за сценични изяви пред публика, както и „Парад на детската песен” да се превърне в любимо място за срещи и творчески контакти на деца, занимаващи се с музика и на техните музикални педагози.

Според регламента, в „Парад на детската забавна песен” могат да участват деца от детски градини, училища и музикални формации към читалища или друг вид организация или сдружения в сферата на културата от община Костинброд и Република България. Право на участие имат също индивидуални изпълнители – до 4 (четири) от всяка възрастова група от едно училище, детска градина или музикална формация; вокални формации (групи) – по 2 (двама) за всяка възрастова група  от едно училище, детска градина или музикална формация.

Възрастови групи: I група – от 3 до 7 години; II група – от I до IV клас; III група – от V до IX клас.

Участниците имат право да изпълнят по две песни в рамките на общо до 5 (пет) минути, а професионалното жури и представител на Съюза на българските композитори ще оценява техните изпълнения. Конкурсните песни са по избор на изпълнителите от областта на детската и забавна песен. Те могат да се представят без съпровод (a capella), със синбек или инструментален съпровод на живо.

Младите таланти ще се състезават за първото място, както и за три специални награди – Голямата награда на Кмета на община Костинброд, Специална награда на съюза на българските композитори и Специална награда на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Генералната репетиция с ръководителите ще се проведе на 09 декември от 16.00 ч. в НЧ „Иван Вазов 1947“, гр. Костинброд, отдел „СХД“, стая №10. Лице за контакт: Бистра Боянова – гл. експерт „Организатор на мероприятия, връзки с обществеността и международна дейност“, тел.: 0882/271169. Регламентът на конкурса можете да намерите ТУК

Източник и снимка: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук