Министър Иванов към картофопроизводителите: Държавата ще използва всички възможности, за да защити българските производители

191 преглеждания

Министерството на земеделието се ангажира да изготви анализ на ситуацията

„Държавата ще използва всички възможности, за да защити българските производители “. Това заяви министър Иванов на среща с представителите на Националната асоциация на картофопроизводителите.
Той подчерта важността на сектора и изрази разбиране за необходимостта от финансова подкрепа.

По време на срещата, на която присъства и заместник министър Христанов, от страна на Министерство на земеделието беше поет ангажимент, че ще положи всички усилия  „трапезните картофи“ да бъдат включени, като допустими за подпомагане с обвързана подкрепа в рамките на Стратегическия план.

Министерството на земеделието се ангажира да изготви анализ на ситуацията и да разработи план за подпомагане на производителите на „трапезни картофи“ с европейско и национално финансиране.

Представителите от Националната асоциация на картофопроизводителите изразиха благодарност към политическото ръководство на Министерството на земеделието за бързата и навременна реакция, за това малките земеделски стопани, отглеждащи картофи да получат подкрепа от страна на държавата.

Източник и сн.: Министерство на земеделието

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук

Тагове