На 2 юни, Драгоман посрещна на своите участници в похода „По пътя на Ботевата чета“

271 преглеждания

18 ученици се включиха в прехода от Козлодуй до Околчица

По стар български обичай, с питка и шарена сол, с фолклорна програма на танцьорите от ТА „Ритмика“ и с песни в изпълнение на второкласниците от СУ „Христо Ботев“, в Драгоман бяха посрещнати в учениците участници в Националния туристически поход „По пътя на Ботевата чета“. Площадът пред Общината бе украсен с балони и цветя в цветовете на българския трикольор. Общо 18 ученици от 6, 7, 8 и 9 клас, с ръководител Милка Василева, се включиха в нелекия 120 км. преход от Козлодуй до Околчица, в периода 27 май-2 юни.

Учениците бяха тържествено посрещнати пред сградата на Община Драгоман. По-късно, всички се отправиха към двора на СУ „Христо Ботев“, което на 2 юни чества своя патронен празник. Там ги посрещнаха родители, учители, ученици, общински съветници и служители на общинската администрация, както и директорът на училището – Стоян Стоянов. Към своите възпитаници, той се обърна с думите: „Поздравявам ви, участници в тазгодишния Национален туристически поход Козлодуй-Околчица, за това, че успешно преминахте тези 120 км. и се прибрахте тук живи и здрави! Поздравявам ви за достойното представяне на нашето училище, за това че продължавате традицията, която постави вашата ръководителка – г-жа Милка Василева преди 5 години! Честит патронен празник на нашето училище!“.

След официалната церемония по посрещането на учениците, бяха положени цветя пред бюст-паметника на Христо Ботев, в двора на училището.

1

2

3

4

Източник и снимки: Община Драгоман

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук