СУ „Христо Ботев“ гр. Драгоман със специален поздрав за 15-годишнината на програма „Топъл обяд“ на БЧК

202 преглеждания

БЧК чества и 15-ата годишнина от създаването на Партньорска мрежа за благотворителност

Българският Червен кръст официално ще отбележи 15-ата годишнина от създаването на Партньорска мрежа за благотворителност и от старта на програма „Топъл обяд“. Специален музикален поздрав към всички гости ще отправят децата от СУ „Христо Ботев“ в гр. Драгоман, които и през тази година получават безплатен обяд в училище. Те предоставят и свои картини, които присъстващите ще могат да закупят, а средствата от тяхната продажба ще бъдат предоставени на програмата. Събитието ще се проведе на 17 декември от 11:30 ч. в зала „Триадица“ на Гранд хотел София. Председателят на БЧК акад. Христо Григоров ще награди членовете на мрежата с най-голям принос през годините.

Партньорската мрежа за благотворителност на БЧК стартира през 2004 г. със съдействието на пет корпоративни партньора. Първият випуск на програма „Топъл обяд“ е през учебната 2004/2005 г. Тогава програмата подкрепя приблизително 400 нуждаещи се деца от социално-слаби семейства, сираци, на безработни или самотни родители от пет области в страната.

Днес в Партньорската мрежа членуват 25 компании, а през тазгодишната учебна 2019/2020 г. 1663 деца от 24 области в страната получават всеки ден безплатна топла храна в училище.

За 15 години с помощта на своите партньори и организираните съвместни фондонабирателни кампании, БЧК е предоставил над 1 300 000 безплатни обяда на 17 600 нуждаещи се деца.

Източник: БЧК

Снимка: Архив