Стартира националният конкурс за млади писатели и поети „Литературна есен в Сливница ‘2018“

489 преглеждания

Темата на тазгодишното издание е „Европа“

Община Сливница обяви ежегодния национален конкурс за млади таланти – писатели и поети „Литературна есен в Сливница‘2018“. Конкурсът се провежда под патронажа на кмета на Сливница Васко Стоилков и има за цел да стимулира творческото мислене на децата и младите хора от общината и страната, които проявяват интереси в областта на поезията и прозата. Темата на тазгодишния конкурс е „Европа“.

Според регмалента на конкурса в него могат да вземат участие всички млади хора от цялата страна на възраст до 35 години, включително. Всеки участник може да изпрати до три свои произведения – поезия или проза. Задължително условие към произведенията е да не са били публикувани никъде преди това. Конкурсът ще се проведе в две възрастови групи - до 14 г. и над 14 г. Критериите, по които ще бъдат оценявани произведенията са: красив и чист български език, съдържание на произведението, издържан стил.

Участниците трябва да изпратят своите произведения на имейл адрес literaturna.prolet@slivnitsa.bg не по-късно от 12.10.2018 г., петък, до края на деня. След прецизна селекция на изпратените материали, журито ще определи финалистите, които ще се борят за призовите места в конкурса. Одобрените участници ще бъдат уведомени писмено.

Финалният етап на „Литературна есен в Сливница‘2018“ ще бъде част от съпътстващата програма на Четвъртото издание на „Европейския фестивал на пътуващия театър“, което ще се проведе в периода 08.10–14.10.2018 г. Победителите ще имат уникалната възможност да прочетат своите произведения и да бъдат наградени по време на официалната програма на театралния фестивал пред многобройна публика на сцената на читалище „Съзнание-1907“.

Източник: Община Сливница