„Да изчистим България заедно“ в Костинброд

1107 преглеждания

За поредна година Общината се включва в кампанията

За поредна година община Костинброд ще подкрепи националната кампания „Да изчистим България заедно”.

Зелената инициатива ще се проведе на 14 септември 2019 г., като община Костинброд ще осигури за всички доброволци на кампанията чували и ръкавици, които ще бъдат раздавани в сградата на община Костинброд с административен адрес: гр. Костинброд, ул. „Охрид“ № 1. За улеснение на всички, които ще се включат в кампанията, на сайта на ведомството е публикувана карта на маршрутите за извозване на отпадъците и сборния пункт, където ще бъдат раздавани чували ръкавици, става ясно от съобщение публикувано на сайта на местната администрация.

Всяка година тонове отпадъци биват изхвърлени на нерегламентираните за това места и в последствие замърсяват водата, въздуха и природата около нас.

За да намалим това въздействие и за да променим нагласите и поведението на хората за поредна година Община Костинброд започва подготовката за организирането на масово почистване. През 2019 година събитието е под наслов „Да изчистим България заедно“ и ще се проведе на 14.09.2019 г. от 10:00 ч. на територията на община Костинброд.

Ако вие сте малка инициативна група - семейство, компания от приятели или задружни съседи, нямате много опит и време, ние Ви препоръчваме да организирате акция в кварталната градинка, на Вашата улица, на спортното игрище, на детската площадка или друга територия около Вашето жилище.

Във връзка с организиране на сметоизвозването в деня на кампанията, както и предоставянето на чували и ръкавици на желаещите които ще се включат в кампанията е необходимо на телефони 0721/68 715 и 0721/68734 да уведомите Община Костинброд за местата където възнамерявате да почистите на 14 септември 2019 година.

Не използвайте деня за почистване на мазета, тавани и дворни пространства. Струпването на едрогабаритни отпадъци затруднява извозването на отпадъци от обществени места. Почистването на жилищни имоти не е обект на инициативата, апелират от Общината.

EspressoNews