„Европейски ден на труда“ - среща с работодатели от България и Европа и възможност за работа в чужбина

2395 преглеждания

Регистрацията за участие е и онлайн

Агенция по заетостта организира международна трудова борса на 17 септември 2019 г. в град София. Европейският ден на труда ще се проведе в хотел „Рамада” (бул. „Княгиня Мария Луиза” № 131) от 09:30 до 17:00 ч.

На повече от 30 щанда, над 60 представители на EURES мрежата и работодатели от държавите от Европейския съюз (Германия, Дания, Естония, Кипър, Финландия, Холандия, Чехия, Испания, Италия, Полша, Румъния, Словакия, Словения и Швеция), Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария ще представят свободни работни места, както и условията за работа в своите държави. Работните места са в сферите на хотелиерството и ресторантьорството, туризма, леката и тежката индустрия, информационни и комуникационни технологии, селско стопанство, сезонна заетост, строителство и други. Участниците ще изнасят десетки презентации, представящи възможностите за работа в различните страни, както и конкретните работодатели, заявили свободни работни места. Ще бъдат представени възможности за дуално обучение, както и възможности за повишаване на квалификацията и чуждоезиково обучение по време на работа.

На сайта www.eures.bg в рубриката „Работни места”, са публикувани част от обявите за работа в чужбина. От кандидатите, които търсят работа в другите европейски страни, се изисква да владеят различно ниво на чужд език (не за всички), според изискванията на обявата за работа. За да представят себе си и уменията си пред EURES съветниците и работодателите, те трябва да подготвят автобиография и документи на английски, немски или друг език в зависимост от конкретните обяви.

Регистрацията за участие може да стане и чрез онлайн платформа. Това е нова възможност за търсещи работа лица и работодатели от цяла Европа да се регистрират, свързват и комуникират напълно безплатно, без да е необходимо присъствието им на място. Онлайн събитието е достъпно на следния адрес:  https://www.europeanjobdays.eu/en/events/european-online-job-day-sofia-2019 и е отворено за предварителна регистрация както на работодатели, така и на търсещи работа лица. С регистрацията си в онлайн платформата работодателите имат възможност сами да заявяват работни места, както и да управляват целия процес по наемане. Търсещите работа пък могат да проучат и подберат най-подходящата за тях позиция и да кандидатстват за нея, а при одобрение от страна на работодателя отново в рамките на платформата да получат покана за участие в онлайн интервю. В деня на борсата двустранна чат-система с възможност за аудио и видео връзка ще позволява онлайн комуникация в реално време между търсещи работа, работодатели и EURES съветници от различните държави.                                                                 

Повече информация за Европейския ден на труда можете да намерите на страниците на Агенцията по заетостта и EURES Bulgaria, както и от служителите в ДБТ Своге и филиал Годеч.

Европейският ден на труда се осъществява във връзка с реализацията на проект BG05M9OP001-1.009-0001 „Национална EURES мрежа“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020, съфинансиран от Европейския социален фонд.

EspressoNews