Женска Вокална Група "Чепънка" и солисти при Народно Читалище "Драгоман 1925" бяха наградени за отлично представяне на МФФ "Боб Фест - Радуил"

1497 преглеждания

На 03 и 04 септември 2016 година се проведе 16-тото издание на МФФ "Боб Фест - Радуил". ЖПГ "Чепънка" с ръководител Росен Димитров и солистките Ивайла Горанова и Симона Димитрова бяха наградени за отличното си представяне на тазгодишното издание на фестивала на боба.  Ръководството на фестивала и журито под председателството на проф. Иван Тодоров изразиха своето задоволство и благодариха за отличното представяне на драгоманските самодейци.

Фестивалът на боба традиционно се провежда в с. Радуил през първата половина на месец Септември. В него участват певци и танцьори, самодейни и професионални, женски, детски, смесени състави и индивидуални изпълнители от страната и от съседни балкански държави, с богата фолклорна програма, като най-оригиналните в чест на боба, който е на почит сред местните жители, се награждават с медали и грамоти „Фасулицър”. Със статуетки във формата на боб и поникнал от нея ключ сол се награждават двата най-добри български и чуждестранен състави.

EspressoNews