„Откачената фамилия“ зарадва любителите на добрата комедия в град Своге

1174 преглеждания

Репортаж на Ларита Богомилова, ученичка в ПГ „Велизар Пеев“, гр. Своге

В навечерието на 28 февруари се проведе театрална постановка, чийто автор е Рей Куни. Наричат Куни „Кралят на комедията”. Автор е на повече от 70 пиеси, които се играят с успех в цял свят. През 2005 г. получава Орден на Кралство Великобритания - признателност за работата му като драматург. 

На сцената на НЧ „Градище“, град Своге, творбата беше представена от актьорите Мария Сапунджиева, Валентин Танев, Ева Тепавичарова, Албена Колева, Димитър Баненкин, Кирил Кавадарков, Васил Банов, Анна Симова и Явор Костов. В последните месеци това е една от многото успешни пиеси (предхождана от „Операцията“, „Застреляй идиотите“, „Перфектната сватба“), която гастролира в Своге и привлича зрителския интерес на любителите на театралното изкуство в града.

Пиесата се игра пред пълна зала, като смеха на публиката ехтеше из салона на читалището.  Салонът  беше запълнен от хора във всяка възраст, които се събраха заедно, за да прекарат една приятна вечер с отпускаща и забавна комедийна програма.

Сюжетът плени публиката , като ги въведе в „семейният уют“ на Джордж, който води двойствен живот. Драмата дали двете му жени ще разберат тайната му, и дали двете му деца ще се срещнат, беше оплетена с ловък хумор и комедия.

За представлението, хора от различни възрастови групи споделиха:

Какво мислите за представлението?

- Мисля, че беше забавно, защото показваше една на пръв поглед доста кофти история по един много хумористичен начин. Без да се налагат някакви глупави неща… с една дума - беше супер. Засегнаха се актуални теми като половете, изневерите и др.

- Лично на мен много ми хареса, представлението беше на ниво. Никога не съм се смяла толкова много.

А какво мислите за актьорите?

- Актьорите се представиха професионално без нито една грешка, всичко беше изпипано. 

-  Мисля, че актьорите бяха много добре подготвени, на доста голямо ниво. Всеки един си изигра ролята много добре, но моят фаворит беше Стенли (Валентин Танев).

Постановката започна в 19:00 часа и продължи час и половина, като и актьори, и зрители си тръгнаха от представлението доволни. Билети се продаваха на касата в читалището.

Материалът е изготвен от Ларита Богомилова, ученичка в ПГ „Велизар Пеев“, гр. Своге, за ученическия конкурс „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“

„Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на:

RollplastAQ Magnit,  BHTCАвтошкола ВасилевиУНСС360 Creative BulgariaVolontimeМания Принт,  ПГ "Велизар Пеев"

Медийни партньори на конкурса са: 

NOVAБНТBulgaria ON AIRДарик радио, Радио FM+noviteroditeli.bgTeen Stationtopnovini.bg

Партньор и домакин на церемонията по награждаване на призьорите в „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“: Община Враца

Институционални партньори: Община ВрацаОбщина МонтанаОбщина ЧавдарОбщина Елин Пелин