„Пейката на моя род“ в Бов

785 преглеждания

НЧ „Светлина-1986“ и Кметство с. Гара Бов предизвикват всички родолюбци да направя и дарят пейка, изписвайки на нея името на своя род

„Пейката на моя род“ е ново родолюбиво начинание, чието начало поставят НЧ „Светлина-1986“ и Кметство с. Гара Бов. Те предизвикват всички родолюбци да направя и дарят пейка, изписвайки на нея името на своя род. Пейките ще станат част от специалния кът в Бов, по време на „Събора на родовете“ през м. май 2020 г. При изработването им могат да бъдат използвани всякакви техники и материали, информират организаторите, които ще приемат пейките до 30 април 2020 г., в НЧ „Светлина1896“.

„Събор на родовете‘2020“ ще се проведе на 30 май 2020 г. по поречието на р. Трескавец. Неговата цел е да насърчи различните поколения да се обърнат към родовите си корени. И тази година присъстващите ще имат възможността да впишат своите имена в „Именника на родовете“, ще се забавляват, участвайки в родовите игри, ще покажат своите кулинарни способности, ще се гордеят с родовата си ракия, ще се веселят с песните и танците на фолклорни формации от различни краища на страната.

EspressoNews

Снимка: Бов - две селища с една история и едно име