„Разкажи за твоята България“ е част от библиотечния фонд на НЧ „Христо Ботев“, гр. Божурище

829 преглеждания

Книгата беше представена предпремиерно и пред жителите и гостите на Божурище, по време на празника на града

Книгата „Разкажи за твоята България“ вече е част от библиотечния фонд на НЧ „Христо Ботев“, гр. Божурище и е на разположение на всички читатели.

Ваня Аризанова – секретар на културната институция прие книгата от Десислава Василева, благодарение на която бе издадена „Разкажи за твоята България“, с думите:

„Благодарим на Десислава Василева за това, че дарявайки книгата „Разкажи за твоята България”, ни дава възможност  да погледнем нашата  България през очите на младите - тези, които ще я пресъздават и изграждат през следващите години. Книгата е в библиотеката на читалището, на разположение на всеки, който иска да се докосне до таланта на нейните автори.“.

Десислава Василева подари и на Община Божурище, в лицето на кмета – Георги Димов, екземпляр от книгата.

„Пожелаваме успех на изданието и на Деси Василева,  поднасяме поздравления на  авторите за тяхната работа!“, споделиха от Общината във своята фейсбук страница.

Книгата „Разкажи за твоята България“ беше представена предпремиерно и пред жителите и гостите на Божурище, по време на празника на града.

Събитието се проведе на 28 май, когато божурчани отбелязват Деня на божура и цветята. Представянето на книгата беше част от официалната програма на празника, като от сцената на площада в града, Десислава Василевасподели:

„Аз съм от Божурище. Учила съм в нашето училище „Летец Христо Топракчиев“.

Работила съм в нашата Община и много обичам всичко тук. С тази моя любов преди шест години стартирах един социален проект, в който започнах да търся от откривам млади и талантливи хора от района. В тази книга има текстове от 71 автори. Има текстове за нашето читалище, за историята на летището и конната база. Текстове за достойни личности от съвремието и историята ни. Книга с много заряд!

Книга, която изпълва с гордост и надежда, с вяра че в нашата България растат и се развиват много добри и талантливи млади хора с гражданска позиция,  широк светоглед и богат речник. Това е книга, която тръгва от Божурище и описва цяла България!“.

В книгата са включени най-добрите есета, пътеписи, портрети, проучвания, изследвания и представяния, написани от талантливите пера на участниците във всички издания на проекта „Работилница за репортери“. Част от произведенията в „Разкажи за твоята България“ са на талантливите божурчани Ивайло Ивайлов, Йоанна-Виктория Лозанова, Бианка Маринова и Габриела Янкова.

Официалната премиера на книгата ще се състои на 13 юни, от 18.30 часа, в Кино „Кабана”, в гр. София. Събитието се провежда с подкрепата на Столична община – Лятна програма и е част от културния календар на Столицата за 2022 г. Входът е свободен. Представяния на изданието ще има и в други градове в България, през идните месеци.

Всеки, който желае да разгърне страниците на „Разкажи за твоята България“ преди официалната премиера, може да поръча книгата онлайн, на специална цена, с безплатна доставка до офис на куриер тук: https://bit.ly/KnigaRabotilnitsaZaReporteri.

В книгата, са включени над 120 произведения от млади таланти от цялата страна, които са участвали изданията на журналистическия конкурс обучение, организиран ежегодно от медията от 2016 г. насам.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук